Een gebroken hart is tegenwoordig nóg erger

Onderzoekers beweren dat liefdesverdriet tegenwoordig nog moeilijker is dan vroeger. Dit komt door het digitale tijdperk waar we nu in leven. Door de foto’s en berichten die blijven rondhangen op sociale media worden we nog regelmatig aan de stukgelopen relatie herinnerd. Vroeger was het een kwestie van de foto’s verscheuren en de liefdesbrieven verbranden, zo eenvoudig gaat het tegenwoordig niet meer. Door de omvang van websites zoals Facebook is het bijna onbegonnen werk. De e-mails en digitale foto’s verwijderen moet nog wel lukken, maar de liedjes, foto’s en berichten die op social media websites staan zijn een heel ander verhaal. Zeker wanneer deze door andere personen zijn geplaatst. Volgens de onderzoekers zorgt dit voor ‘extra problemen bij stukgelopen relaties’. Psychologen van de Universiteit in Santa Cruz, Californië interviewden 24 mensen tussen de 19 en 34 jaar en vroegen ze naar hun verwerking van een stukgelopen relatie. Hieruit bleek dat de meeste mensen moeite hebben met het opzoeken van alle dingen die ze aan de stukgelopen relatie doet denken. Dit betekent dat sommigen ervoor kiezen om gewoon alle foto’s en berichten te laten staan en dat anderen systematisch aan de slag gaan om alles te verwijderen. De helft van de ondervraagden gaf aan dat ze elk spoor van de relatie verwijderden van hun digitale apparaten. Acht personen verwijderden helemaal niets en slechts vier personen verwijderden selectief een aantal berichten en foto’s. De ondervraagden die alles bewaarden deden er over het algemeen langer over om te herstellen van hun gebroken hart, maar de mensen die alles hadden verwijderd hadden later vaak spijt van deze keuze.

Bron(nen):   Telegraph      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Diederik Stapel still alive and kicking zo te zien

  • PaulusJ

   Diederik en zijn vele kopiën vullen nog steeds de geesten van de politici, krantenlezers en televisiekijkers.

   (in antwoord op Paulraw)
 2. nadine_v

  Het klopt wel! Net zoals pubers elkaar pesten via sociale media, is dit een extra wapen of bron van ergernis/verdriet voor ex-en. Het is nu veel makkelijker om iemand te stalken.

  Anderzijds worden sociale media ook veelvuldig gebruikt om liefdesverdriet te etaleren. Daar zou ik maar voorzichtig mee zijn, anders heb je het straks weer druk om dat allemaal te wissen.

Reacties niet toegestaan