Wetenschappelijk advies: zo zorg je dat hij (of zij) verliefd op je wordt

Eric Barker geeft op zijn site wetenschappelijk gefundeerd advies in praktische zaken. Deze keer: wat moet je doen om te zorgen dat hij verliefd wordt   1. Dim het licht. Bij schel licht ontstaan romantische gevoelens minder snel dan in de schemering 2. Draag rood als vrouw, maar ook als man. Dat helpt. 3.  Wees vertrouwelijk en deel geheimen met hem of haar. Dat draagt bij aan de kans op verliefdheid 4. Vrouwen: kin naar beneden, mannen: kin omhoog 5. Maak heel veel oogcontact 6. Opwindende dingen (om te doen) zijn beter dan prettige dingen. Dus eerder in de achtbaan dan gaan dansen. Lees - als je het niet gelooft - de onderbouwing bij Barker  

Bron(nen):   Barking up the wrong tree      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Een geheim toevertrouwen, oogcontact, helpen mee. En punt 6 is misschien wel het belangrijkste. Opwinding, spanning, verrassing… kan aantrekkingskracht flink stimuleren.

  Toch komt aantrekkingskracht (en verliefdheid) uiteindelijk neer op hoe je in het leven staat. Je mentaliteit, opvattingen, levensstijl.

  Dus wanneer je een oogje op iemand hebt en je denkt “laat ik eens een paar versiertrucjes toepassen”, meestal werkt dat niet zo goed.

  Daarom zijn de 6 punten opzicht leuk om te weten. Maar voor een beter liefdesleven kun je bijvoorbeeld beter je (levens)passie vergroten.

  Zie hierover een leuk artikel over het belang van passie:

  http://www.aantrekkingskracht.com/passie-belang-passie-vrouwen

  En ‘het toeval’ zal altijd een rol spelen. Je kunt veel invloed uitoefenen op jezelf en anderen. Maar een verliefdheid afdwingen is onmogelijk. Is dat geen goed nieuws?

 2. Jan koolraap

  Ik vraag mij of of de onderzoeker het verschil weet tussen verliefd en geil.

 3. Vogelbeest

  Het hebben van een ander immuunsysteem helpt ook. Mensen waarvan het immuunsysteem uit hetzelfde van de 4 hoofdgroepen stamt worden zelden verliefd.
  Dat is echt wetenschappelijk meetbaar, maar voor een leek niet vast te stellen, dus wordt blijkbaar gemakshalve weggelaten.

 4. Openoog

  Barker mag klaarblijkelijk graag open deuren intrappen. En dat wordt dan onder de noemer wetenschappelijk gefundeerd weggezet? Triest dat hier aandacht aan wordt geschonken.

  • RhodBerth

   Waarom meteen dat soort grote woorden als ‘triest’ gebruiken. Het is gewoon een niemandallig artikeltje dat lekker weg leest. Lees het niet als je het niet interesseert.

   (in antwoord op Openoog)
   • WimH

    Triest een groot woord? Hoe dan ook je weet natuurlijk pas of het je interesseert nadat je het artikel leest. En Openoog heeft gelijk, het is inderdaad een flut artikel vol cliches.

    (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan