‘Wanneer ik wist dat ik moest scheiden’: 157 verhalen

"Toen de kinderen zijn liefdes-smsjes vonden en hij hen vroeg daarover te liegen." De Huffington Post vroeg lezeressen (en lezers) te twitteren wanneer ze wisten dat het fout was. Er kwamen veel reacties. Een greep: "Toen ik tijdens het etentje voor onze 7e trouwdag naar de andere kant van de tafel keek en geen idee had waar we het over moesten hebben." "Toen hij op reis ging op het hoogtepunt van mijn post-natale depressie." "Er was niet één moment: het waren honderden kleine teleurstellingen" "Toen ik werd gevraagd een lezing te houden voor een belangrijk congres in New York feliciteerde hij me niet, maar vroeg hij wie dan op de kinderen ging passen" "Ik wist het toen ik hem verdacht van overspel: vertrouw altijd je intuïtie." "Ik wist het toen hij de affaire ontkende waar ik al alle bewijzen van had" "Opeens voelde ik dat mijn lichaam en geest er niet langer tegen konden." "Toen hij dronken thuis kwam en er allemaal liefdes SMS-jes op zijn telefoon stonden" "Ik wist het toen hij onze prive-ruzies op twitter ging zetten." "Toen hij zei dat ik moest stoppen met werken als er kinderen kwamen." "Ik moest worden geopereerd en ik moest hem smeken me in het ziekenhuis te komen opzoeken" "Toen ze me zei: 'ik wil 2 mannen, een voor het geld en een voor de seks." "Toen ik in het ziekenhuis te horen kreeg dat ik een levensreddende keizersnee moest krijgen zat hij met zijn vrienden ladderzat in de kroeg" "Toen ik al boos werd als ik hem hoorde ademen of eten wist ik dat het tijd werd voor afscheid." "Toen hij zei dat hij eigenlijk nooit onze zoon had willen hebben" "Toen hij solliciteerde voor een buitenlandse baan zonder het aan mij te zeggen." Zie hier de andere 140

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brabantman

  Hoe zielig zijn de vrouwen toch. Vrouwen zijn een stuk geraffineerder. Die kunnen hun partner goed in de waan laten tot het moment daar is dat ze een betere partij gevonden hebben. En de man achterlaten met een financiele debacle.

  • qwerty88

   Als jij vrouwen hebt die om je financiële capaciteiten met je zijn, zegt dat des te meer over jou….

   (in antwoord op brabantman)
   • brabantman

    Ik heb nergens geduid dat ik over mijzelf schrijf. Ik hoop oprecht voor u dat u zelf erg gelukkg bent met een partner die ‘anders’ is. Denk trouwens dat u een vrouw bent? De werkelijk is dat ik zo veel mannen weet, binnen en buiten mijn kennissenkring, die ook eens dachten dat hun partner ‘anders’ was. De realiteit doorbrak die roze wolk en zette hun echter weer met beide benen op de grond.
    Niets voor niets is er een bekende zegswijze, de drie F’s…

    (in antwoord op qwerty88)
   • Oh_Oh_SarCastro

    Dan zegt het dat Brabantman zijn zaakjes financieel goed op orde heeft, en een mooi doelwit is geworden voor golddiggers.

    (in antwoord op qwerty88)
    • qwerty88

     Juist! Ook met veel geld kun je bij een eerste date op een gammele fiets een zelfgemaakte picnic doen int park. Met genoeg charmes en de juiste dame, doet geld er niet toe!
     Als je gaat pochen over je centjes, tja….
     En ik ben gewoon gelukkig met mezelf en sons ook niet. Maar beter laat je dat niet van een ander afhangen.

     (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
     • Oh_Oh_SarCastro

      Als je rijk bent, en je durft ook van je rijkdom te genieten, dan kom je er niet onderuit dat zoiets bij anderen gaat opvallen.

      (in antwoord op qwerty88)
     • qwerty88

      Dat is zo. Maar liefde draait om jou. En niet om je centjes. Toch leuke try-out op zo ene gammele fiets? Beetje humor ingooien en daarna genieten incluis centjes. Dubbele winst, lijkt mij zo….

      (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
   • Kopje thee

    Absoluut! Ik heb ze van dichtbij meegemaakt, mannen die een vrouwtje importeerden zoals ze de nieuwste Audi kochten, en dan heel verbaasd waren als Olga, ingeburgerd en genaturaliseerd, een peperdure scheiding aanvroeg.

    (in antwoord op qwerty88)
  • Kopje thee

   Tsja, de man die valt voor golddiggers…. kan er niet zoveel medelijden mee hebben. Soort zoekt soort. Onder de onafhankelijke, sterke, intellectuele, geestige, scheppende en hartstochtelijke vrouwen, zijn verdomd weinig golddiggers te vinden. Maar die willen zulke mannen niet. Ga je voor ‘t oppervlakkige opgedirkte snoetje dat vooral d’r mond moet houden en genoegen neemt met het de-vrouw-van-zijn, tsja, dán heeft ‘n man het echt aan zichzelf te danken dat hij golddiggers aantrekt. Het ligt er vaak driedubbeldik bovenop. De vrouw geraffineerd? Uh nee. De man zelfoverschattend en stekeblind.

   (in antwoord op brabantman)
   • qwerty88

    Als vrouw zijn zulke mannen ook makkelijk te onderscheiden. Dat is het type dat eindeloos over zichzelf kwebbelt, als een blok valt voor je en geen enkele vraag stelt. Aandoenlijk bijna maar vooral niet serieus nemen, huhuhu zeggen, snel gaan plassen en verdwijn/al-en in de menigte….

    (in antwoord op Kopje thee)
 2. marianne martens

  mannen die zeggen dat ze op een vaste avond moeten overwerken;
  mannen die opeens variatie in het vrijen hebben;
  mannen die opeens heftiger vrijen;
  mannen die naar voetbalwedstrijden staren;
  mannen die opeens een andere lijfgeur hebben doordat de
  hormonen anders worden aangejaagd;
  vreemde telefoontjes, bij opnemen meteen weet verbroken;
  mannen die op zondagmiddag naar de secretaresse gaan om haar te ondersteunen;
  mannen die aan de telefoon met iemand zich helemaal suf lachen, na
  het einde van gesprek zich weer in hun huls terugtrekken;
  mannen die bij een lekkernij niet reageren;
  mannen die met hun zoontje op zondag zo hard op doel schieten dat de omstanders schrikken;
  mannen op z.n. zakenreis maar tel. onbereikbaar zijn vanwege 3x 48 uur werken achter elkaar;
  mannen die snauwen en en de vrouw afzeiken waar anderen bij zijn.;
  mannen die geen ruk meer in het huishouden doen.
  erc.etc.etc.

  • brabantman

   Waarom neemt u geen vriendin, dan heeft u deze problemen beslist niet. Hoewel…..

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ach, brabantman, ik houd van mannen om hun vele kwaliteiten

    (in antwoord op brabantman)
   • Kopje thee

    Marianne’s lijstje heeft geen betrekking op problemen met mannen in het algemeen, maar is een opsomming van signalen die erop wijzen dat iets goed fout zit. (In aanvulling op het artikel hierboven.) Je reactie is dus weinig relevant, klinkt ook ‘n tikkeltje gefrustreerd?

    (in antwoord op brabantman)
    • marianne martens

     dank je wel, wilde vanochtend vroeg dit ook nog schrijven. mijn ouders zijn 3x gescheiden, we hebben als
     kinderen altijd een nagesprek gehad op een van onze de kamers. verder keken we heel veel naar naar het gedoe. het is allemaal geen luxe maar onvermogen geweest van mijn ouders die ook lief waren.

     (in antwoord op Kopje thee)

Reacties niet toegestaan