Iedere maand worden 48 Amerikaanse vrouwen doodgeschoten door hun (ex)man

In de VS zijn veel mannen die hun vrouwen mishandelen, net als in Nederland. Veel mannen hebben kennelijk de behoefte hun partner of ex-partner te lijf te gaan. Het verschil tussen de VS en andere landen is echter dat in de VS veel van die mannen de beschikking hebben over een revolver of een geweer. Het resultaat is dat in een gemiddelde maand 48 vrouwen worden doodgeschoten door hun man, vriend of ex-partner. Iedere maand weer 48. Amerikaanse vrouwen lopen een 11 keer groter risico om te worden doodgeschoten dan vrouwen in andere ontwikkelde landen. Er sterven daardoor 5 keer meer vrouwen dan in vergelijkbare landen.

Bron(nen):   Daily Beast      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Volgens de NRA en de Republikeinen komt die NIET door de alomtegenwoordige beschikbaarheid van vuurwapens. Ook het feit dat je in de meeste staten op je 16e mag autorijden, op 18e een vuurwapen mag kopen, maar pas op je 21e een levensgevaarlijk blikje bier mag kopen heeft hier niets mee te maken.

  *ironie modus off*

 2. Dutchy

  Erge getallen natuurlijk en Vogelbeest heeft gelijk. Wat mij wel opvalt, er worden 11 keer meer vrouwen neergeschoten, maar er overlijden, “maar” vijf keer zoveel vrouwen. Kunnen we hieruit voorzichtig concluderen dat Amerikanen, naast eerder naar een wapen grijpen, ook minder goede schutters zijn? Of hebben ze helemaal niet de bedoeling om iemand te doden, al kan ik me dat niet voorstellen als je schiet op een persoon.

 3. Mihamed Kouki

  Amerikanen zijn verslaafd geraakt aan wapens en als je erover begint dat grijpen ze altijd naar 1st amendement. Alsof het recht om te leven niet bestaat. Amerika is een mooi vakantieland maar ik zou er niet willen wonen.

  • Anton van Haasteren

   Het probleem zit hem ook niet in wapens, het probleem zit hem in de gewelddadigheid van mannen. Deze is echt niet alleen in Amerika, maar komt overal ter wereld voor. Ook in Nederland worden er vrouwen door mannen gewelddadig bedreigd.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
 4. Anton van Haasteren

  Het is natuurlijk wel zo dat die vrouwen terug kunnen schieten.

  https://www.youtube.com/watch?v=2J3hOFPq1-w

  Ik vraag me dan ook af hoeveel mannen er door vrouwen worden neergeschoten.

Reacties niet toegestaan