“Het enige dat je in je leven echt gelukkig maakt zijn vrienden”

We denken dat het geld is, of carriere, of seks, of aanzien. Maar al die dingen die we najagen maken ons niet gelukkig, blijkt uit een studie die nu al 70 jaar loopt en die ex-studenten van Harvard volgt tijdens hun leven. Uit die uitermate grondige studie, de Grant Study, blijkt dat die mensen het gelukkigst zijn, die om 4 uur 's nachts iemand kunnen bellen als hen iets heel erg dwarszit. Die bij anderen terecht kunnen met hun verhaal, die zelf luisterend oor en warm hart kunnen zijn voor een ander. In de taal van de onderzoekers: "Het vermogen om lief te hebben en liefde te ontvangen is de beste voorspeller van geluk bij mensen van 80." Het enige dat er in je leven echt toe doet zijn relaties met anderen. spend-some-time-with-people-who-matter-to-you

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Hoestnou?

    70 jaar lang onderzoek doen en dan met de meest voor de hand liggende conclusie komen. Dan moet het haast wel waar zijn. Denk ik.

  2. Kees Cornelder

    Als een appel hoog van de boom op je kop valt, dan doet dat au! enzovoorts, enzovoorts. Maarrrr, verder nog iets aan ècht nieuws te melden?

  3. Recoloniser

    Makkelijk lullen als je die dingen al in knip hebt. Arme mensen zijn écht ongelukkiger dan welgestelde mensen. Meer stress, meer ziekte, sneller dood.

Reacties niet toegestaan