Hoe groter de ring, hoe korter het huwelijk.

Een mooie grote glimmende verlovingsring is een prachtig gebaar, maar het maakt niet dat je huwelijk langer zal duren. Onderzoek van de Emory University suggereert zelfs dat hoe meer geld een stel uit geeft aan een huwelijk, hoe groter de kans op een echtscheiding. Zo bleek uit het onderzoek -waarbij 3000 paren betrokken waren- dat wanneer de kosten voor de verlovingsring onder de $2.000 bleven, het risico op een echtscheiding daalde. Terwijl, bij de ringen met een aanschafprijs boven de $2.000 het aantal echtscheidingen fors toenam. Voor de bruiloft geldt dat bij de paren die meer dan $20.000 besteedde aan de ceremonie en receptie de kans op scheiden verdriedubbelde. Een mogelijke verklaring zou de financiële spanning kunnen zijn die een dure bruiloft met zich mee brengt. De stijgende stapel rekeningen zou de paren uit elkaar kunnen drijven.

Bron(nen):   Elite Daily  het onderzoek    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. meesan

  Een mogelijke andere verklaring is dat mensen door een overdadige bruiloft zichzelf en de omgeving willen overtuigen, terwijl het in werkelijk allemaal zo rooskleurig niet is.

 2. Burgermans

  Een veel eenvoudigere verklaring is dat arme stellen niet gemakkelijk kunnen scheiden en financieel onafhankelijke stellen wel.

 3. brabantman

  Vreemd onderzoek. Voorbeeld: bruiloft van George Clooney kostte 1,6 miljoen.
  Volgens genoemde beredenering gaat hij dus eerdaags scheiden!

Reacties niet toegestaan