Waarom het positief is als je vriend ook vriendinnen heeft

Heeft jouw vriend een sterke band met een goede vriendin? Dan is dat nog geen reden tot paniek. Het is helemaal niet zo slecht om met iemand te daten die vriendschappen heeft met vrouwen. Als je eenmaal over je jaloezie heen bent, zal je beseffen dat er ook een hoop voordelen aan zitten. Mannen met vriendschappelijke relaties met vrouwen hebben meer respect voor vrouwen. In romantische komedies komt het gezegde ‘mannen en vrouwen kunnen nooit vrienden zijn’ vaak voorbij, maar mannen die bevriend zijn met een vrouw bewijzen juist dat vrouwen meer zijn dan alleen lustobjecten. En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor jullie relatie, want mannen die op een normale manier kunnen omgaan met vrouwen zijn waarschijnlijk betere gesprekspartners en tonen meer empathie binnen de relatie. Zijn vriendinnen kunnen jullie discussies vanuit een vrouwelijk perspectief bekijken. Discussies en ruzies zijn onvermijdelijk in een relatie en dan is het fijn dat hij een vriendin heeft waarbij hij terecht kan. Mannelijke vrienden zullen veel sneller voor zijn kant kiezen en hem steunen in zijn gedachtegang, maar een vriendin bekijkt de discussie ook vanuit haar perspectief en zal hem veel sneller op de vingers tikken. Het is soms misschien even ongemakkelijk als ze samen staan te lachen om een onderonsje, maar als hij het zo goed met haar kan vinden dan lijkt ze waarschijnlijk enorm op jou en zou ze best eens ook een hele goede vriendin van jou kunnen worden. Daarnaast is het ook niet verkeerd dat er nog een vrouw aanwezig is als je uitgaat met zijn vrienden.

Bron(nen):   Woman's Health Magazine      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Zo te lezen heeft Gilles een maîtresse.

  • harrr

   Elk artikel op de auteur betrekken begint nu wel een beetje flauw te worden hoor…

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Vind ik niet. Van al die duizenden artikelen op het internet vertaalt Gilles juist deze. Dat zegt iets over hem of zijn leven.

    (in antwoord op harrr)
    • Gilles Dijkman

     Gilles is een single student, dus een maîtresse is voorlopig nog niet aan de orde 😉 Maar ik geloof er dus wel in dat mannen en vrouwen slechts vrienden kunnen zijn, vandaar de keuze.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Jannie Ooms

  Mannen en vrouwen kunnen pas vrienden zijn als ze de seks achter de rug hebben.

  Een man die, naast zijn vrouw, een z.g. platonische relatie met een vriendin heeft, zal vast al seks met haar gehad hebben, of hij weet dat hij geen kans maakt en zal er stiekem over fantaseren hoe het zou zijn om met haar naar bed te gaan. Jagers, dat zijn ze nu eenmaal.

  • Dead Silence

   Kan het niet ontkennen. Dat ik geen kans maak wil ik ook niet zeggen maar ik doe het niet. Wel denk ik hoe het zal zijn met ze.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Nova Ctum

  Vanuit de heup geschoten gevoelsartikel matig geconcludeerd uit een gevoelsbron alwaat ook niet enige (wetenschappelijke) onderbouwing. Typisch werkstage niveau van de journalistenbachelor. Voor in de Linda. nog eens niet zo onaardig.

 4. AT

  Mannen kunnen makkelijk een vriendschap met vrouwen hebben als hij deze niet echt aantrekkelijk vindt of als er belemmerende factoren zijn. Als hij haar aantrekkelijk vindt in meerdere opzichten zal hij bijna altijd meer willen. Ik heb een paar vriendinnen. Het merendeel vind ik niet echt aantrekkelijk, die anderen wel maar hebben of een relatie of wonen in het buitenland.

Reacties niet toegestaan