Veel 50+ vrouwen blijven liever single

Hoe ouder singles zijn, hoe vaker zij liever alleen blijven. Dat geldt vooral voor vrouwen, die geen zin meer hebben in relatieperikelen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Van de single vrouwen van 50-64 jaar wil bijna 40% definitief geen relatie meer, tegenover een kwart van de single mannen van die leeftijd. Van de 65- tot 79-jarige alleenstaande vrouwen wil zelfs bijna 70% niet meer aan de man. Mensen hebben verschillende redenen om geen vaste partner meer te willen. Zowel bij mannen als vrouwen geven 6 op de 10 aan dat zij hun vrijheid willen bewaren. Vrouwen stellen vaker dan mannen dat zij slechte ervaringen hebben met relaties, dat relaties veel problemen met zich meebrengen en dat zij er geen hoge verwachtingen van hebben. Boven de 50, maar vooral boven de 65, zijn vrouwen vaker alleen dan mannen. Hierbij speelt mee dat vrouwen vaak langer leven dan hun mannelijke partner en dus meer kans hebben om weduwe te worden.  

Bron(nen):   CBS      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John_Rambo

  Veel mannen willen niet trouwen, of een relatie, omdat zij in het geval van een scheiding, ook al zijn ze nooit getrouwd geweest, er bekaaid vanaf komen.
  Mannen hebben altijd het hardst gewerkt, en deden ook het gevaarlijkste en gevaarlijkste werk. Vrouwen willen wel ‘gelijke rechten’, maar nooit gelijke plichten. Ze willen bezig zijn in bepaalde beroepen, terwijl mannen dan het zware werk moeten doen.
  Dat is de reden dat mannen meer betaald krijgen.
  Vrouwen hebben hier altijd van geprofiteerd.
  Als ze single blijven is dat wel afgelopen.
  En nu lees ik deze BS dat het initiatief van vrouwen uitgaat?

  Google eens “MGTOW” (Men Going Their Own Way).
  Mannen zijn het kotsbeu om als wandelende geldautomaat te fungeren.

  • Yoda

   Veel vrouwen willen geen man meer omdat mannen alleen maar verzorgd willen worden. Mannen het hardst gewerkt onder welke steen kom jij vandaan gekropen we leven allang niet meer in de middeleeuwen. D reden dat jullie meer betaald krijgen is pure discriminatie. Wij vrouwen zijn jullie geklaag en gezeik over ons meer dan zat. Als jullie nu eens kinderen baren + opvoeden + huishouden daarbij nog een baan moeten hebben zou opeens alles ander zijn. Dus hou op met het gezeik over hoe goed jullie zijn want waarom denk je dat vrouwen liever zonder man leven? Omdat jullie geen klote uitvoeren behalve te zeiken over ons. En geld automaat wij verdienen ons eigen geld hebben we jullie echt niet meer voor nodig.

   (in antwoord op John_Rambo)
   • John_Rambo

    Google eens ‘MGTOW’, of ‘sexodus’, als je Engels kent.

    Dat er over één vrouw een artikel geschreven wordt die liever single blijft… Nou ja, dat artikel zou over mijn moeder kunnen gaan.
    Maar je moet niet op één individu afgaan, maar naar de hele bevolking kijken, en bijvoorbeeld kijken naar datingsites.
    Zijn daar meer mannen dan vrouwen die een partner zoeken?
    De trend is dat mannen geen relaties meer willen.
    Vrouwen willen toch niet meer voor hen zorgen, dussss, waarom dan nog relaties? Om de sex? Dat is goedkoper als ik er per uur voor betaal. Bovendien is er niks mis met mijn handen, hahaha.

    Ik ben 50, en heb nog nooit een vrouw gehad, en voel me er heel happy bij.

    (in antwoord op Yoda)
    • Yoda

     Het is een onderzoek geweest dombo dus niks 1 vrouw en dit onderzoek geeft JUIST aan dat vrouwen geen relaties meer willen en mannen nog wel maar schijnbaar heb jij het niet goed gelezen. Wij zijn er ook niet om jullie te verzorgen

     je bent een volwassen vent dus doe het zelf maar. En sex die kan je als vrouw zijnde overal krijgen zonder er voor te hoeven betalen. En vrouwen kunnen het net zo goed met hun handen. Ik snap dat jij geen vrouw hebt elk logisch denkende vrouw moet jou niet. Ik ben blij dat jij je er happy bij voelt want iets anders gaat er voor jou nooit veranderen met de instelling die jij hebt.

     (in antwoord op John_Rambo)
     • alzoalzoalzo

      Ik begrijp wel dat je boos bent Yoda. Je bent enorm bang dat binnenkort meer mannen de waarheid onder ogen gaan zien. Dat is natuurlijk heel vervelend voor jou omdat je dan ineens wel hard moet gaan werken en een leuke, zorgzame persoonlijkheid moet gaan ontwikkelen. Terwijl je nu nog alleen een beetje met je tieten hoeft te staan zwaaien en geil uit je doppen kijken om bescherming en geld te genieten. Maar he, je bent hier niet alleen in hoor, mannen die voor hunzelf kiezen door geen relaties aan te gaan worden steevast door vrouwen belachelijk gemaakt. Wij als mannen interesseert het geen fuck omdat we onze validatie vooral intern verkrijgen en niet extern, in tegenstelling tot jullie trouwens. “Zie ik er dik uit in dit jurkje”… Dat soort werk. 😉

      Nou en daarom sluiten mannen, ook in Nederland zich massaal aan bij MGTOW, men going their own way.

      (in antwoord op Yoda)
     • Yoda

      Je bent een misogynist die de rollen om blijft draaien maar ja begrijpend lezen is dan ook wel ontzettend moeilijk voor bepaalde mensen. Boos ik heb alleen maar medelijden met mensen zoals jij.

      (in antwoord op alzoalzoalzo)
     • alzoalzoalzo

      Als je me zou kennen dan zou je geweten hebben dat ik verre van een misogynist ben. Maja schijnbaar is het voor jou bij de minste of geringste gechargeerde kritiek bon ton om iemand door middel van een geuzennaam proberen uit te schakelen. Lol

      (in antwoord op Yoda)
     • Yoda

      Zoals je praat over mij en andere vrouwen blijkt wel duidelijk dat je een misogynist bent ook al ontken je dat. Die kritiek van jou is nergens op gebasseerd. Ik ken jou niet en jij kent mij niet maar je hebt wel een oordeel over mij en alle andere vrouwen (op een negatieve manier) dus jouw reacties zijn erg vrouw onvriendelijk. Jij denkt te weten hoe ik ben, wat ik doe en of ik werk ja of nee. In mijn ogen ben je dus een vrouwen hater en zo presenteer je jezelf ook. God zij dank ken ik je verder niet en zou ik dat ook nooit willen. Verder ben ik klaar met deze discussie met jou, sterkte en succes in je verdere leven.

      (in antwoord op alzoalzoalzo)
    • alzoalzoalzo

     Ik heb ook al in tijden geen vriendin meer gehad. Voel me er ook hartstikke prima bij. Geen constante gezeur, niet constant keuzes voor haar moeten maken, niet bakken met geld kwijt zijn aan helemaal niks. Geen vrouw die na een wilde nacht ineens een stuk lelijker blijkt te zijn omdat haar makeup over je hele dekbed uitgeveegd is.

     Als ik wil neuken bel ik wel een escort, die zijn knapper dan de gemiddelde vrouw, zijn liever, ze neuken veel beter en ze zijn op langere termijn goedkoper. 😉

     Ik ben reuzeblij dat ik een mgtow ben, laat andere mensen maar als lemmingen van de klif af donderen, niet ik. 😉

     (in antwoord op John_Rambo)
   • alzoalzoalzo

    Mannen die verzorgd willen worden? Ja, na een zware dag werken is het wel fijn als de vrouw ervoor zorgt dat de man zich ook niet nog uren lang moet begeven achter het aanrecht en met de stofzuiger in de hand de godganse woning moet schoonmaken omdat jij zo nodig de godganse dag met je dinnetjes jurkjes moest passen. Om daarna urenlang naar je oeverloze gekwebbel over shit te moeten luisteren wat mannen totaal niet interessant vinden.

    Wat betreft salariëring, als vrouwen echt minder zouden verdienen dan zouden bedrijven alle mannen als een malle ontslaan en alleen maar vrouwen aannemen, want dat zou dan volgens jouw theorie goedkoper zijn. Waarom doen die bedrijven dat niet dan?

    (in antwoord op Yoda)

Reacties niet toegestaan