Wat er met je lichaam gebeurt als je nooit meer seks zou hebben

Liefde, relaties, geluk
door Admin
zondag, 22 oktober 2023 om 7:00
121791851 m
Je zult nooit denken: laat ik eens seks gaan hebben voor mijn gezondheid, toch is dat niet eens zo'n gekke gedachte. Het bedrijven van de liefde heeft namelijk tal van gezondheidsvoordelen. Dus wat gebeurt er dan als je volledig stopt met seks?
1. Mannen krijgen sneller erectieproblemenDat gaat vooral op voor oudere mannen, maar in het algemeen geldt volgens de wetenschappers van het University Hospital in Tampere: "hoe meer seks, hoe kleiner de kans op impotentie".
2. Je wordt eerder ziekOnderzoekers uit Wilkes-Barre Pennsylvania ontdekten dat vrouwen die twee keer per week met hun man de liefde bedreven een 33 procent hogere immuunrespons hadden dan vrouwen die geen seks hadden.
3. Je libido is persoonlijkSommige experts zeggen dat een tijdje onthouding het libido aanwakkert, andere menen dat het dan juist langzaam afneemt. Wel krijgen de meeste vrouwen last van vaginale droogte, waardoor vrijen pijnlijk kan worden.
4. Je kunt meer last krijgen van stressVooral als je gewend bent aan de ontspanning die vrijen met zich meebrengt dan kan onthouding daarvan de stress flink doen toenemen.
5. Je hart lijdt eronderVolgens een studie uit de American Journal of Cardiology zouden mannen die minstens twee keer per week seks hebben, minder kans hebben op hartziektes dan wie minder vaak vrijt (al zal een rondje hardlopen waarschijnlijk nog beter helpen).
6. Je hersenen gaan achteruitJe zou nieuwe neuronen aanmaken in je brein tijdens het vrijen. Tal van studies tonen aan dat seks daarom goed is voor je hersenen.