“Heel je leven goede seks met dezelfde persoon? Het lijkt me een utopie”

De Belgische seksuoloog en Bekende Belg Wim Slabbinck relativeert veel getob over seks. Het is zijn vak, maar toch vindt hij dat het belang van seks wordt overdreven, zegt hij tegen De Morgen.“Mijn fantasie is dat de mens op een dag beseft: eigenlijk hoeft seks niet zo veel te ­betekenen. Dat zou een enorme bevrijding zijn, niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de mensheid. Seks heeft te veel gewicht, is te beladen. Partners kunnen nu eenmaal andere behoeften of verwachtingen of biologische beperkingen hebben. De maatschappelijk aanvaarde oplossingen om die problemen aan te pakken zijn heel beperkt. Mochten we met seks wat ­natuurlijker omgaan, we zouden veel frustraties de wereld uit ­helpen.”
“Door over seks te zwijgen, creëren we een taboe, met als gevolg dat we er veel te veel belang aan hechten en veel te hoge ­verwachtingen koesteren. We gaan ervan uit dat we heel ons leven lang met dezelfde persoon goede seks moeten hebben. Eerlijk gezegd, ik betwijfel of dat wel kan. Het lijkt me een utopie. En een bron van frustratie.”
“Het aantal diersoorten dat monogaam is, kun je op je één hand tellen. (lacht) Overspel hoeft mensen niet uit elkaar te ­drijven, zolang je er maar stevige afspraken over maakt. De band die we met elkaar hebben, is veel belangrijker.”
“In essentie ­betekent liefde voor mij dat je je door de ander geaccepteerd voelt.”

Bron(nen):   De Morgen