Andere mensen hebben veel minder vaak seks dan je denkt

Hoe vaak andere mensen seks hebben, blijft gissen. Je kunt immers niet in hun slaapkamer kijken. Uit onderzoek blijkt dan ook dat we denken dat anderen veel vaker de liefde bedrijven dan ze daadwerkelijk doen. Vooral mannen hebben een vertekend beeld.

Onderzoeksbureau Ipsos vroeg een grote groep Britten en Amerikanen hoe vaak ze denken dat jonge mensen tussen de 18 en 29 jaar seks hadden in de afgelopen vier weken. In beide landen schat men dat jonge mannen gemiddeld veertien keer seks hadden in de laatste maand. In werkelijkheid bedreven ze in deze periode in het Verenigd Koninkrijk slechts vier keer en in de VS vijf keer de liefde.

Maar mannen die wordt gevraagd naar het seksleven van jonge vrouwen zitten er nog verder naast. Britse mannen denken dat vrouwen 22 keer per maand seks hebben en Amerikaanse mannen gaan zelfs uit van een maandgemiddelde van 23 keer. Dat betekent dat jonge vrouwen elke werkdag seks moeten hebben plus nog een paar keer op speciale dagen. In werkelijkheid hebben ze maar vijf keer per maand seks.

De verklaring voor deze enorme misvatting is simpel: de meeste mensen praten er niet echt over dus je moet ernaar raden en bent overgeleverd aan enkele stoere kroegverhalen.

Bron(nen):   The Independent