Relatie lijkt op social media vaak mooier dan in het echt

Verliefde blikken, innige omhelzingen, mensen laten op Facebook en Instagram graag zien hoe geweldig hun relatie is. Maar de werkelijkheid is vaak een stuk minder idyllisch. Uit onderzoek blijkt dat twee derde zijn relatie beter voordoet dan hij echt is.

Relatiebureau Relate ondervroeg 2.000 Britten en ontdekte dat meer dan de helft van de millennials en bijna twee derde van alle ondervraagden een te positief beeld van hun relatie schetst op social media. Nikki Goldstein, seksuoloog en relatie-expert, zegt dat dit een teken is dat mensen bevestiging zoeken over hun relatie.

Madeleine Mason, psycholoog en datingcoach, is het met haar eens. “Mensen houden van aandacht. Positieve verhalen worden nu eenmaal beter onthaald dan negatieve en lokken meer reacties uit”, vertelt ze aan The Independent. “Sommigen voelen zich dan weer onder druk gezet om hun succes te tonen uit angst om anders onsuccesvol gevonden te worden. Anderen willen dan weer geloven dat alles perfect is. Door een positief beeld neer te zetten, laten ze zichzelf geloven dat alles ook écht goed gaat.”