Krant plaatst enorme advertentie voor vuurwapens naast verhaal schietpartij Newton

The Rock Hill Herald plaatste zaterdag naast het verhaal over de moordpartij in Newton een kanjer van een advertentie voor vuurwapen, waarin ondermeer een sale wordt aangekondigd, en ook nog gemeld wordt: AR’s in voorraad! (AR staat voor assault rifle; een van de omstreden automatische wapens). De hoofdredacteur van de krant in de Amerikaanse staat Zuid Carolina bood zijn verontschuldigingen aan voor deze ongelofelijke blunder, met een brief aan de lezers waarin hij stelt: ‘U kunt er zeker van zijn dat dit niet opzettelijk gebeurde, noch dat het de fout van de adverteerder is (…) wij van de Herald hadden de onfortuinlijke nevenschikking van het verhaal en de advertentie moeten opmerken. Meerdere redacteuren hebben aan de pagina gewerkt, maar het probleem niet opgemerkt. We hebben allemaal een verschrikkelijk fout gemaakt en daar bied ik mijn excuses voor aan.'

Bron(nen):   Buzzfeed      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  Ach hadden de juffen er maar 1 gehad…..

  • Jannie Ooms

   Ik begrijp wat u bedoelt. De meerderheid van de leden van de National Rifle Association zal er ook zo over denken. En juist daarom lezen we zo regelmatig over moordpartijen in Amerika…

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Mark

  Voor die dt fout in zijn uitspraak mag hij ook zijn excuus aanbieden.

 3. Pietje_Precies

  @Jannie, het was ook sarcastisch bedoeld, maar er zit een wrange waarheid in. Ik denk dat het een utopie is dat men de wapens opgeeft en ook een utopie dat het geweld daardoor drastisch afneemt. Ik herinner me de Columbine film nog, waarbij werd vastgesteld dat Canadezen meer wapens per hoofd van de bevolking hebben, maar het aantal moorden minimaal….

  • André Somers

   Maar ze hadden geen assault rifles, toch?
   Ik vond de opmerking uit de VS dat eenden beter beschermd zijn dan mensen trouwens ook aardig. Bij de eendenjacht is het niet toegestaan een wapen te gebruiken dat meer dan drie (of een dergelijk getal) patronen kan bevatten, omdat je anders te makkelijk complete populaties kan afschieten.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
  • Jannie Ooms

   Gelukkig was uw opmerking ironisch bedoeld. De moeder van de dader dacht zich ook te kunnen beschermen door veel wapens in huis te halen. Ze werd nota bene met een van haar eigen wapens doodgeschoten.
   Ik kan me die passage uit Columbine niet direct herinneren, maar u zult wat Canada betreft wel gelijk hebben. De Canadezen hebben een andere geschiedenis dan de Amerikanen. De eersten maken nog steeds deel uit van het Britse Commonwealth; de laatsten hebben, al schietend, het Wilde Westen ontsloten en zich ook nog eens vrij moeten vechten van de Britten.Veel Amerikanen hebben daar een onuitwisbaar wantrouwen richting overheid aan overgehouden.
   Overrigens, ik denk niet dat het een utopie is dat, als de wapens worden opgegeven, het geweld daardoor drastisch afneemt. In Amerika vallen de meeste slachtoffers van schietincidenten ter wereld. Dat moet wel samenhangen met het enorme aantal wapens dat er verkocht wordt. Toch?

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Pietje_Precies

    mee eens, maar wat lost het op? Op WIK staat nu een tabel met hoe statistisch niet significant doden door vuurwapens in de VS zijn. Als je daar nog de doden door vuurwapens uit het criminele circuit vanaf haalt, hou je de “incidenten” over. Heb je dan wat opgelost? Die criminelen gaan niks inleveren….Breivik (en die knakker in Alphen konden ook hun gang gaan in het wapenvrije Europa. Dit gaat in Europa ook echt vaker voorkomen. Sign of the times. Met of zonder verbod op vuurwapens….

    (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan