Charlie Hebdo publiceert strip over het leven van Mohammed

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo gaat woensdag een speciale bijlage publiceren: een stripverhaal over het leven van de islamitische profeet Mohammed. Hoewel het blad beweert moslims niet te willen beledigen, leidden publicaties van Charlie Hebdo in het verleden al tot problemen, schrijft De Morgen. Ook een Deense krant kreeg al grote problemen en een brandbom vanwege vrijmoedige plaatsjes van de profeet. In september publiceerde het blad een Mohammed-karikatuur die aanleiding gaf tot wereldwijd protest onder moslims. In sommige landen werden Franse instellingen zelfs tijdelijk gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Vorig jaar werden na een 'sharia-uitgave' zelfs de lokalen van Charlie Hebdo in brand gestoken en kreeg de uitgever doodsbedreigingen. 'Als de mensen geshockeerd willen zijn, zullen ze dat ook zijn', meent uitgever Stéphane Charbonnier volgens het Belgische persbureau Belga. Maar volgens hem is het helemaal niet de bedoeling om te provoceren. Het stripverhaal heeft als titel 'La Vie de Mahomet'. Het verhaal is volgens de uitgever minutieus gebaseerd op moslimgeschriften, en de teksten werden ook nagelezen. Het gaat dus niet om een karikatuur, noch om satire, luidt het. Maar voor strenggelovige moslims is alleen al het afbeelden van de profeet godslastering.  

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  ‘Als de mensen geshockeerd willen zijn, zullen ze dat ook zijn’

  Precies! En als je aan ze toegeeft gaan ze voor steeds minder geshockeerd reageren en beperk je je eigen vrijheid uitendelijk tot nul.

  • Diederdick

   Je gaat dan toegeven aan de dreiging met geweld en rellen, dat moeten we niet willen.
   .
   En durf je niets meer omdat de beledigden steeds extremer reageren en uiteindelijk gaan zij voor jou bepalen wat je wel en niet mag doen.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan