Publieke omroep: minder sport, meer journalistiek

De publieke omroep stelt voortaan vijf prioriteiten centraal in zijn programmering: journalistiek, Nederlandstalig drama & documentaire, kinderprogramma’s, kennis & cultuur en evenementen. Dat kondigde bestuursvoorzitter Henk Hagoort  aan op de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Publieke Omroep. “Wie met minder geld alles wil doen, doet alles half. Met deze vijf prioriteiten willen wij – ook na de bezuinigingen - onze impact garanderen.” Hagoort zegde toe niet met alle programma’s buiten de prioriteiten te stoppen. “Maar de klappen van de bezuinigingen in de programmering van sport, human interest en amusement zullen wel zwaarder zijn”, aldus Hagoort. De nieuwe prioriteiten worden zichtbaar in de programmering vanaf 2014. “Een publieke omroep hoort om te beginnen prioriteit te geven aan onafhankelijke en betrouwbare journalistiek. Nieuws, achtergronden bij het nieuws, opinie, debat en onderzoeksjournalistiek. Radio 1, 1Vandaag, het Acht-Uur Journaal, Nieuwsuur, Argos. Met dergelijke programma’s zorgt de publieke omroep ervoor dat Nederlanders als geïnformeerde kijkers en luisteraars kunnen deelnemen aan het gesprek van de dag.” “Drama en documentaire zijn bij uitstek de genres waarin de kwaliteit en toegevoegde waarde van een publieke omroep zich bewijst. Vooral omdat onze dramaseries en documentaires Nederlandstalig zijn of over Nederland gaan. HBO brengt dure internationale dramaseries via betaaltelevisie, maar geen ’t Schaep in Mokum of A’dam en vele anderen. Discovery Channel en National Geographic brengen prachtige documentaires, maar geen series over de Nederlandse Gouden Eeuw of de slavernij. Daar heb je een publieke omroep voor.”  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  O wat heerlijk. Minder sport op TV!

  • janneke123

   Worden we dan ook verlost van al die foute sport presentatoren. Ik kan bij al die sportleeghoofen geen enkel lekker ding ontdekken.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. knier

  Als iedereen nu eens de tijd die ze spenderen aan “kijken” naar sport zou gebruiken om te sporten,zou sowieso iedereen beter af zijn.

Reacties niet toegestaan