Sis van Rossum vindt TV stom en heeft spijt van ´Hier zijn de Van Rossems´

Fijn om populair te zijn, vraagt Het Parool. "O, daar geef ik helemaal niets om! Wat een oppervlakkige wereld. Ik zal geen namen noemen, maar het niveautje... Het niveautje is niveautje nul. Dat eetmomentje bijvoorbeeld. Dan moeten we een Zeeuws balletje, een Deventer koekje of een Brussels bolletje eten, van die plaatselijke snoeprommel. Ik heb dat nu geweigerd: dat gevreet op straat, ik doe het niet meer. En er wordt steeds in onze teksten geknipt en geplakt - terwijl Maarten, Vincent en ik alle drie een uitstekend inhoudelijk verhaal kunnen vertellen. Alhoewel ik Maarten wat langdradig vind."

"Het is slopend vermoeiend. We hebben twee dagen opnames voor een aflevering, en dat hoeft geen seconde langer te duren. Ik weet zeker dat de jongens dat ook vinden. Het liefste zouden we het natuurlijk in ons eentje presenteren."

"Weet je waarom ik ooit ja heb gezegd? Omdat ik zeker wist dat het niks zou worden. Wie maakt nou een programma met drie bejaarden, die er vies uitzien en veel te goed zijn in hun vak? Intellectuele tokkies zijn we ooit genoemd. Fantastisch!" Van Rossem schatert en steekt haar duim op. "Ik dacht dus: ik ga gezellig met m'n broers op pad, en daarna gaan we lachen, want dit wordt na twee afleveringen gecanceld wegens gebrek aan kijkers. Ik was daar honderd procent van overtuigd. Naar de eerste aflevering keken 800.000 mensen ofzo. Krankzinnig. Dus je begrijpt... ik werd stiller en stiller."

Bron(nen):   Het Parool