NOS Sport is erg boos op de NOS-bazen

De redactie van NOS Sport verzet zich tegen de bezuinigingsplannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). In een uitgelekte brief, waaruit De Volkskrant citeert, aan bestuursvoorzitter Henk Hagoort (die bekend maakte dat sport geen prioriteit meer is) laat de sportafdeling van de NOS weten verbijsterd en gekwetst te zijn. De sportredactie voelt zich in de steek gelaten en maakt hem tal van verwijten. 'Heeft u enig idee hoe pijnlijk het is, dat uitgerekend onze eigen voorzitter dezelfde fout maakt als al die onnozele politici die roepen dat 'sport' wel naar de commerciëlen kan?' 'Wij voelen ons in de kou gezet. De voorzitter van álle publieke omroepen en álle publieke programma's laat ons vallen. Uitgerekend na dat unieke sportjaar 2012.' Volgens hoofdredacteur Maarten Nooter ontstond het idee voor de brief maandag tijdens een bijeenkomst van de redactie, zegt hij tegen de Volkskrant. De mogelijkheid om Hagoort persoonlijk om opheldering te vragen, werd verworpen. 'Dan bellen baasjes met baasjes. Dit is een betere manier om hem te laten weten dat we bij NOS Sport allemaal op onze ziel zijn getrapt. De publieke omroep wil iedereen bereiken. Wij bereiken met onze programma's 97 procent van de Nederlanders, maar in de nieuwe opzet is sport geen speerpunt meer. Dat is verbijsterend.'  

Bron(nen):   De Volkskrant      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Misschien moeten die mensen eens bij zichzelf te rade gaan. Sport is geen taak voor de publieke omroep. En al helemaal niet in deze tijden. Belachelijk dat er überhaupt ooit belastinggeld naar die onzin is gegaan. Het liefst zou ik met terugwerkende kracht de sport bij de publieken weghalen. Dat zou betekenen dat al deze boze sportpresentatoren met terugwerkende kracht hun salaris inleveren en terugstorten in de staatskas, opdat we er iets mee kunnen doen dat wel nuttig is.

  Sport is bij uitstek geschikt voor commerciële doeleinden. Meer nog dan televisieseries, filmen ander vermaak. Niets is geschikter voor de commerciëlen dan sport.

 2. Michiel van den Broek

  Ik ben oprecht beniewd naar de argumenten. Hier lees ik ze niet.

 3. Jannie Ooms

  Die sportredactie kan heel wat kleiner dan ze nu is. Eenmaal per week, op zondagavond, een uurtje Langs de Lijn. Leuk voor mijn man. Dat is ruim voldoende. Laat de commerciëlen zich maar op de sportwedstrijden storten, dan merken ze al snel dat ze écht niet 97% van de Nederlandse bevolking een plezier doen. Sterker nog, niet eens 97% van de mannelijke bevolking.

 4. André Somers

  Als de NOS zich in de breedte zou richten op de sport, dan hadden ze misschien een punt. Maar dat is niet zo. Het is voetbal, dan een hele poos niets, dan wat wielrennen (de tour d’Epo) in de zomer en schaatsen in de winter, en wellicht een keer zwemmen. En voor de rest praktisch niets. Alsof er verder niets gebeurd.

  Ze vinden zichzelf enorm belangrijk (dat vinden de meeste mensen overigens), maar het waarom daarvan is niet duidelijk. Waarom het van belang is dat bovenstaande te zien is op de publieke omroep is mij een raadsel. Het is juist onnozel om te volharden in de stelling dat dat niet kan, zonder daarbij uit te leggen waarom niet. Het is onnozel om er van uit te gaan dat het belang van NOS studio sport evident is.

 5. janneke123

  Waarom denkt men dat sport op tv zo belangrijk is? In mijn omgeving zitten heel veel sportliefhebbers maar overdaad schaadt en zelfs die echte liefhebbers vinden het een beetje té

Reacties niet toegestaan