Schreef de ‘dood gepeste’ Tim Ribberink wel een afscheidsbrief?

Donderdag 1 november 2012 pleegt de 20-jarige Tim Ribberink suïcide in het ouderlijk huis in Tilligte. Zijn ouders zijn op dat moment niet thuis. In Tubantia verschijnt op maandagochtend 5 november 2012 de opvallende rouwadvertentie voor Tim, geplaatst door zijn ouders. In de advertentie staat een foto van Tim en een tekst waarin een direct verband gelegd wordt tussen de zelfdoding en pesterijen die Tim zou hebben ondergaan. Nederland reageert geschokt. De kwestie is binnen de kortste keren trending topic op Twitter en Tim haalt 597.000 hits op Google. Bij de ouders en familie van Tim staat de telefoon roodgloeiend, maar de ouders Tim hebben geen behoefte om de pers te woord te staan. Daarom wordt Marieke Fischer ingeschakeld, een jonge, ambitieuze marketing- en pr-deskundige. Zij zet het pestverhaal professioneel in de markt. Op dinsdag 6 november 2012 volgt een persconferentie. De ouders hebben in overleg met Fischer besloten om tekst en uitleg te geven over de veelbesproken rouwadvertentie, maar de ouders zijn zelf niet aanwezig. VARA-verslaggever Bert Molenaar, ook maker van de TV documentaire 'Dag Mams' over zelfdoding, probeert de ware toedracht te achterhalen. Hij zoekt contact met familie van Tim, met buren, bekenden, mensen op school, maar kan niet veel voorbeelden van pesten vinden. Er is bijna niemand die er iets over wil zeggen, zeker niet voor de microfoon. Niet over Tim en niet over het pesten. De argwaan neemt toe. Molenaar ging op zoek naar de originele afscheidsbrief van Tim. Die brief blijkt niet te bestaan. Nu en morgen op DeGids.nl .

Bron(nen):   DeGids.fm  Het zwijgen van Tilligte    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart_van_Oerle

  Moet toch niet gekker worden, hè.

 2. Heldoppantoffels

  Dat zou toch wel heel erg bizar zijn zeg, daar hoor ik graag meer over. Ik weet dat manipulatie op grote schaal ingezet wordt om het volk ergens toe te bewegen/of juist niet, maar dit is wel heel apart.

 3. Peenvogel

  In wiens belang is het om dit (als het al waar zou zijn) aan het licht te brengen? Laat het rusten.

 4. Karel Kritisch

  Komt er zo’n journalist je integriteit in twijfel trekken. Je kind is net overleden. Walgelijk, je moet er niet aan denken

 5. iemand

  Bert molenaar probeert over andermans rug om zo zijn geld te verdienen dag mams heeft hij helemaal uit zijn verband getrokken, onzin over verteld en geregisseerd zo is het niet gegaan ik heb haar afscheid brief hij is een vuile schoft sorry voor me taal gebruik,houd geen rekening met nabestaanden gaat over zijn eigen ik en wij vinden bert molenaar moet gestopt worden dat hij zo met mensen mag omgaan is ongeloofwaardig.

Reacties niet toegestaan