Matthijs van Nieuwkerk leert niet meer door

Waarom is Matthijs Van Nieuwkerk al na twee weken gestopt met de presentatie van De Wereld Leert Door (DWLD)? We zullen het pas volgende week weten, want dan komt de Vara met een verklaring. Dat meldt de NOS. Sinds dinsdag is Diederik Jekel te zien als presentator van het programma.  DWLD is sinds drie weken 's avonds om half 11 te zien op Nederland 3. Er wordt met wetenschappers gepraat over hun werk. Het wordt elke avond vlak voor de Wereld Draait Door opgenomen. De afgelopen dagen keken er zo'n 150.000 mensen naar het programma. Wellicht voor Van Nieuwkerk te weinig om met het program door te gaan.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Gaat ie ook stoppen met DWDD? Dat zou nog eens een superset zijn van de VARA

 2. Paulraw

  150000 kijkers is wellicht voor hem te weinig voor een ego dat volgens hem 500000 euro waard is.Tsja ,er staat natuurlijk in De Wereld Leert Door wel iemand anders op de voorgrond ,dat is even wennen voor Mathijs.

  • wezijnniethetzelfde

   de vraag is of Matthijs wel zo’n groot ego heeft, als je sommige artikelen leest.
   overigens ben ik geen fan, zeg ook geen halle-lul-ja, maar het blijft een vakman, die veel doet voor de jongere kunstenaar e.a.
   vr.gr.
   een oudere, die 44 jaar heeft gestudeerd ( nog ) en met iets boven- gemiddeld plezier heeft gewerkt.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Hij vindt anders wel dat hij ”recht” heeft op zijn 5 ton gezien zijn blijkbaar buitensporige kwaliteiten,en dreigt te vertrekken als ze hem gaan korten .Zo links en bescheiden is onze Matthijs niet.En de publieke omroep kan hem blijkbaar ook niets schelen ,dezelfde omroep die hem groot gemaakt heeft.Hij verwisselt deze ,ondankbaar/verwend als hij is ,net zo makkelijk om voor een commerciële omroep.

    (in antwoord op wezijnniethetzelfde)
    • wezijnniethetzelfde

     als je gelijk hebt dan heeft u een punt is het tja, wat moeten schrijven: ” alsof er ipv bloed ” modder’ door de aderen van deze bekende Nederlander stroomt ( vrij naar Genestet },

     (in antwoord op Paulraw)
 3. wezijnniethetzelfde

  het is een bijzondere man, hij is snel, jongensachtig en heeft veel jonge mensen, muziek, literatuur, en tafelgenoten en vooral de kijkers een” kick/ energy” gegeven.
  Lijkt mij dat de tijd van het nieuwe programma tamelijk laat was en ws ook te kort van duur. Wetenschap/ Kunst/Literatuur/Poezie vraagt meer tijd en verdieping/bezinning.dan sport bv

Reacties niet toegestaan