Het treurige beeld van de Nederlandse journalistiek

Lech, vandaag.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. wezijnniethetzelfde

  Plat gezegd, het zal maar je zoon, vader of grootvader zijn die tegen zijn ( klein ) kinderen moet zeggen:” Leuk naar Lech/ Leg/Lich geweest om de sneeuw te fotograferen!!!!!! en ja, het is jarenlang een heel, heel, heel, treurig beeld geworden.

 2. Dead Silence

  Tja, het is een kip versus ei verhaal. Waarom staat de pers er? Omdat 90% van Nederland dit belangrijk vindt. Daar wordt op ingespeeld. Als dit soort onzin niet verkocht, zou er slechts een handjevol amateurfotografen staan. Anderzijds is de kwaliteit van de hedendaagse media diep triest, niet gebaseerd op gecontroleerde bronnen, alleen maar om de eerste te zijn. Zo is het Telegraag voorpaginanieuws dat de tieten van een zekere Kim K. naar cup G zijn gegaan nu ze zwanger is. Heel belangrijk (als ik ga rukken).

  • Loobs

   Ik betwijfel dat. Kranten hebben nauwelijks zicht op wat ‘de lezer’ wil. Er wordt namelijk amper effectief onderzoek naar gedaan. De lezer wordt vooral onderschat. Komt wellicht door het intellectuele niveau van de redacties zelf, tegenwoordig. Die worden bevolkt door ego’s die weinig oog hebben voor wat er buiten de (door hen) platgetreden paden gebeurt. De waan van de dag regeert, want voor iets anders is geen energie/tijd/puf/geld. Kelderende oplagecijfers (=aansluiting gemist op de lezer) spreken boekdelen, maar worden genegeerd. Neem nog maar een borreltje in ‘t journalistencafé, jongens.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Vogelbeest

    Niet mee eens. Kranten zijn tegenwoordig ook online en kunnen aan het aantal kliks perfect zien wat wel, en wat geen belangstelling trekt.

    (in antwoord op Loobs)
 3. jansen jan

  grote onzin, ik vraag me af of de Nederlander, afgezien van verstokte libelle lezeressen, dit nu acceptabel vinden!

 4. knier

  Gelukkig doet WIK niet mee aan die flauwekul;puur toeval dat dit het tweede item,gewijd aan dit onderwerp is vandaag.

Reacties niet toegestaan