Breuk definitief: voor Vlaanderen ging Paul de Leeuw te ver

Paul De Leeuw en VTM zetten hun samenwerking definitief stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Gisteren was nog het verhaal dat hij een jaar vrij zou krijgen. Maar het zit dieper. VTM wil greep op het programma en De Leeuw wil complete autonomie. In de wandelgangen van VTM was eerder al te horen dat de zender zich niet kon schikken naar die "complete autonomie" die de Nederlander had bedongen. VTM hecht veel belang aan een clean imago, respect voor jonge families met kinderen, voor kijkers die kiezen voor entertainment en fictie. Het spraakmakende en soms choquerende 'Manneke Paul' strookte daar niet mee. "De VTM-bazen hadden het er moeilijk mee dat De Leeuw zijn voeten veegde aan de waarden en normen die de zender zichzelf heeft opgelegd, en die het sinds vorig jaar zeer strikt volgt".

Bron(nen):   De Morgen      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Wat zal het een verademing zijn voor de Vlamingen om niet langer geconfronteerd te hoeven worden met de boertige humor van Paul de Leeuw. Plaatsvervangende schaamte beving mij toen ik hoorde dat de man voor de Belgische TV ging optreden.

  Besef van normen en waarden: dat mis ik nogal eens in ons televisiebestel. Paul de Leeuw was daar een duidelijke exponent van.

  • Mo Meta

   Ben ik helemaal met je eens. Ik vind het wel raar dat VTM hem inhuurt terwijl ze (helaas) meer dan 25 jaar aan tenenkrommende televisiebeelden van hem hebben kunnen bekijken. Deze conclusie hadden ze al eerder kunnen trekken.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Heldoppantoffels

    Klopt, maar dan zijn het dan ook Belgen voor hè!? 😉

    (in antwoord op Mo Meta)
  • janneke123

   Belgen zijn veel respectvoller naar elkaar en naar het publiek. De humor van Belgen wordt door mensen boven de rivier meestal niet begrepen. Brabanders, sommige Zeeuwen en Limburgers begrijpen dat vaak wel. Minder direct en minder plat.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Paulraw

  Nederland rouwt.
  Hadden we net die kwaliteitsentertainer geëxporteerd,komt ie weer terug .

 3. Heldoppantoffels

  Hopelijk krijgt de man helemaal nergens meer een kans, hij is oervervelend en niet leuk of vermakelijk.

 4. stefan

  Wat een Balkenendes, gelukkig zijn wij in Holland voorlopig van dit CDA juk verlost. Hoewel gister bij kvdb weer een nieuwe poging gewaagd werd door de jeugd kleding voorschriften te geven. Hoe dan ook smaken verschillen natuurlijk maar VTM wist wat ze binnen haalden. Persoonlijk vind ik Paul de Leeuw fantastisch maar dat is hij alleen als hij volledig vrij is om te doen wat ie wil. Soms is het wel eens op het randje maar dat maakt het juist leuk. Melk drinken uit een vrouwenborst, ik zelf doe het niet(meer) maar juist dat hij het zo onverwacht wel doet(in een familieprogramma) maakt mij tot een grote fan. Of neem bijvoorbeeld hoe hij geestelijk gehandicapten behandelt, geweldig!! Wordt ook vaak schande van gesproken maar hij weet als geen ander contact met ze te maken. Petje af Paul!

 5. stefan

  Overigens denk ik wel dat Paul de Leeuw alleen in Nederland werkt. Hij is typisch Nederlands. Ik ben er trots op dat dit soort zaken hier wel kunnen. Heel wat beter dan wat er de laatste 12 jaar als Nederlands bestempeld wordt

 6. Templein

  Paul werd voor mij niet leuk meer, toen hij kinderen kreeg.

  Het gezinsleven zal zijn leven verrijkt hebben. Dat gun ik hem van harte. Zijn humor leed er helaas onder. Hij had niet meer dat onvoorspelbare, waarmee hij uit de hoek kon komen. Ook zijn toon kreeg iets zoetsappigs.

  Nog één keer vond ik hem leuk, toen hij de lichtheid van Toon Hermans overnam in een speciale show, gewijd aan Hermans. Ik ben het erg eens met Sonja Barend, die eens zei dat hij de tijd moet nemen om zich opnieuw uit te vinden.

 7. Zonnestraaltje

  Paul ‘grof” de Leeuw

Reacties niet toegestaan