Nog slimmer dan Apple

Apple is een slim bedrijf. Zo kan Apple's Iphone veel meer dan bellen. Je kunt er de krant op lezen of je boodschappenlijstje op bijhouden, het heeft uiteraard een internetbrowser, maar ook een internet-radio. Je kunt er het Journaal op zien en ook spelletjes op spelen. 
Aan veel van die applicaties verdient Apple extra. Eerst koop je de Iphone, maar als je dan ook Sudoko's wilt oplossen, dan moet je een App kopen. Bij Apple. Vele miljoenen van de Apps gaan over de virtuele toonbank. En steeds rinkelt dan bij Apple de kassa, want iedereen mag apps maken, maar verkopen mag alleen via Apple. En van al die apps strijkt Apple dertig procent op. De omzet die Apple dit jaar aan apps zal maken, gaat in de richting van een miljard dollar. Totdat... 
Want ondernemers die misschien wel net zo slim zijn als Apple hebben nu wegen ontdekt om apps te verkopen buiten Apple om. Vrijdag zal een online winkel openen die Cydia Store heet, waar honderden apps te koop zullen zijn, die Apple niet heeft. Dat zal een stormloop geven. Maar er is nog een andere aanbieder in aantocht die buiten Apple om apps gaat aanbieden. 'Adult apps', zo luidt de aankondiging. 
En aangezien de seksboeren de enigen zijn die tot nu toe heel erg veel geld hebben verdiend aan internet, zou dat wel eens een kaskraker kunnen blijken.

Bron(nen):   The Wall Street Journal