Anti-globalisten maken nep-FT

In de aanloop naar de bijeenkomst van de G-20 komende week in Londen hebben anti-globalisten een nepversie van de Financieal Times uitgebracht en daarvan tienduizenden exemplaren uitgedeeld bij metrostations. Eén duidelijke aanwijzing dat het ging om een fake-krant, zo grapt The Guardian vandaag, was dat er op de voorpagina met dikke letters 'Gratis' stond. Dingen voor niets weggeven, is niet zo de stijl van de Britse zakenkrant. In de nepeditie is alles anders, ook de slogan van de krant. Normaal gesproken luidt die ' we live in Financial Times', maar nu stond er 'we live on financial crimes'.
De krant is bedoeld als een grote parodie op de echte Financial Times, waarvan veel rubrieken zijn gekopieerd. De nepeditie opent met een artikel waarin wereldleiders aankondigen dat het onwaarschijnlijk is dat de wereld deze eeuw zal vergaan, 'ondanks het ongemak van maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken'.
Een woordvoerder van de echte FT wilde nauwelijks commentaar geven. "We gaan gewoon door met onze eigen verslaggeving over de G-20," aldus de summiere reactie.
De hele namaak-FT is te lezen via de derde link.

Bron(nen):   The Guardian  The Guardian  Namaak FT