Kijk uit, VIPS

De Britse schrijfster Marina Hyde (foto) schreef het boek Celebrity (ondertitel: How Entertainers Took Over The World And Why We Need an Exit Strategy) over bekende sterren en de manier waarop zij heden ten dage naar buiten treden.
Met enige weemoed denkt ze terug aan de tijd, nog maar vijftien jaar geleden, dat Richard Gere bekend was om zijn rol in de film Pretty Woman.
Kom daar nu nog eens om.
Zie je het mooie hoofd van Richard Gere, dan is de kans het groot dat de acteur voor de camera’s verschijnt om te vertellen hoe het verder moet in het Midden-Oosten. In hun zucht naar roem, vragen sterren steeds vaker aandacht voor de grote problemen van de wereld en, aldus Hyde, creëeren zo weer nieuwe problemen.
Lichtelijk amusant is haar versie van de komst van Brad Pitt and Angelina Jolie naar Namibië. Het sterrenstel deed er alles aan om het arme land een helpende hand toe te steken, maar ter plekke wordt dit niet door iedereen gewaardeerd. Integendeel.
Hyde verdiepte zich in de wereld van de sterren; met hun tatoeages, hun geadopteerde kinderen, hun rare godsdiensten (Scientology), hun politieke ideeën en komt tot de slotsom dat we ze vroeger in de eerste plaats van het witte doek kenden -  en nu helaas vooral als wereldverbeteraar annex VN-diplomaat.

Bron(nen):   The Times