Spreekverbod Ernest Louwes opgeheven (update)

Ernest Louwes komt vandaag vrij, waarmee tevens een einde komt aan het spreekverbod dat hem door Justitie is opgelegd. RTL Nieuws zond vandaag een eerste interview uit met de man die was veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op de weduwe Jaqueline Wittenberg. In dat gesprek kondigde Louwes aan dat hij wil bewijzen dat hij onschuldig is. Vanavond is  'de bekendste fiscalist van Nederland' ook nog te gast in het programma Pauw & Witteman.
Louwes heeft zijn onschuld altijd volgehouden. Zijn zaak is uitgegroeid tot een van de bekendste moordzaken in Nederland, mede doordat opinieleider Maurice de Hond een campagne heeft gevoerd om de veroordeling van Louwes ongedaan te maken en 'de klusjesman' van de weduwe heeft aangewezen als echte dader.
In het kader van een re-integratietraject werkte en woonde Louwes al buiten de gevangenis. Als hij met de media zou spreken, zou hij weer worden opgesloten tot het einde van zijn straf. De Hond spreekt hier schande van, omdat Justitie aan Louwes veel meer beperkingen heeft opgelegd dan aan andere (vermeende) moordenaars.
Donderdag staat een persconferentie in Nieuwspoort gepland, waar Louwes een boek over zijn eigen zaak zal presenteren.

Bron(nen):   De Pers  Maurice de Hond  RTL Nieuws