Moeizaam en mooi: Hans Teeuwen bij zomergasten

Volgens Twitter was het niet veel; althans de teleurgestelden overtroffen de enthousiasten. En het ging ook niet vanzelf. Hans Teeuwen had zich vermoedelijk voorgenomen drie uur lang niet al te persoonlijk te worden in het interview van Wilfried de Jong. En De Jong wilde doordringen tot de persoon Teeuwen. Daardoor bleef het gesprek tot het eind toe ongemakkelijk. Maar ook mooi. Want we kwamen al met al toch veel te weten over de drijfveren van Teeuwen. En hij koos mooie fragmenten, die op zichzelf al de uitzending goed maakte. Zoals de twee fragmenten met beroeps atheist Christopher Hitchens. Of de dodelijke afgang van Herman van Veen bij Martin Simek. De formule van Zomergasten blijkt nog lang niet versleten. Zelfs als de presentator beter is dan de gast

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JohnVKR

  Het lag inderdaad niet aan Wilfried de Jong. Die deed wat hij kon. Maar Hans Teeuwen had weinig opmerkelijks te zeggen. Het lijkt erop dat de man in een nog al beperkt wereldje leeft met een beperkt blikveld. Het is vooral die jaren zestig/jaren zeventig mentaliteit die bij Teeuwen ergert. Als je maar vaak genoeg vingeren en neuken roept, zoals hij ook in zijn voorstellingen doet, dan schijnt dat leuk of gedurfd te zijn, terwijl hij daarmee vooral probeert te verbloemen dat zijn geestelijke bagage uiterst beperkt is. Maar in drie uur live televisie kon hij die beperkte geestelijke bagage niet verbloemen. In dat opzicht was het nog wel een beetje een geslaagde avond,

  • Prikker

   Ik hield ‘t niet uit… het leven is te kort voor een dergelijk tergend getouwtrek.

   (in antwoord op JohnVKR)
 2. zo maar iemand

  Geweldige avond gehad.

  • marianne martens

   inderdaad een geweldige spannende avond gehad, allemaal aan de buis geplakt, was lang geleden,bijzondere fragmenten, bijzonder spannende gesprekken tussen beide mannen,een beetje Becket, Pinter, van Ostayen, Charms en gewoon ” weer eens vet lekker” samen kijken en genieten.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 3. Lietje P

  Huh?! De presentator beter dan de gast?! De presentator – en blijkbaar ook deze commentator – begreep de zeer persoonlijke dingen die de gast over zichzelf zei niet en onderbrak steeds met zijn eigen (voorgekookte) vragen de gedachtegang van de gast. Dat was tenenkrommend en ergerlijk. Ik vond het een knap staaltje van Teeuwen dat hij in staat was op zijn eigen pad te blijven ondanks alle wegversperringen die de presentator opwierp.

 4. Anna

  Hans blijft de beste , de Jong heeft het (( als goedmens )) nog steeds niet begrepen . Dat doordrammen bv. over Pat Condell , tja moeilijk punt ,hoe moet je reageren als iemand de waarheid zegt over de islam en dat Condell ook nog eens miljoenen kijkers trekt op zijn site . Zo luid en duidelijk kan een boodschap zijn Wilfried , oke je moet er lef voor hebben , gelukkig bestaan er nog helden .

 5. Leonie Heine

  Vreselijk oppervlakkig en ook nog platvloers…..we hadden net zo goed zonder Hans en Wilfried die saaie filmpjes kunnen bekijken….Hoop dat de volgende gast meer weet te boeien.

 6. catchit64

  Nou heb ik zomergasten altijd al een té hoog gewaardeerd programma gevonden en ook deze keer is het zo.
  Ik hoopte op een leuk programma met de Jong als presentator maar helaas, het is en blijft een VPRO gedrocht die neerkijkt op zijn kijkers. Jammer

 7. Cees van Lente

  Een wisselende aflevering, dat wel, maar met Wilfried als uitstekende interviewer. Prikkelende vragen, maar niet blijven doorzeuren als de gast zijn persoonlijke kruit wat droog wil houden. Precies de juiste uitnodigende houding richting Hans en zich tegelijk niet gek laten maken door een Hans die graag het stuur wil overnemen als het hem te heet onder de voeten word. Mooie fragmenten met een Hans Teeuwen die zonder al teveel woorden over zijn binnenwereld toch een mooi gevoelig mens laat zien.

 8. robin

  Vond Wilfried zwak. Hij wist totaal niet om te gaan met Hans en je kiest zo iemand juist uit voor de kijkcijfers. Zet er dan ook iemand neer die weet hoe hij ermee om moet gaan. Vooral jezelf niet te serieus nemen. Het was te zien dat Hans zich inhield en zich eens van een serieuze kant wilde tonen.

Reacties niet toegestaan