Als rijke mensen scheiden

“Raymond Tooth aan de telefoon.”
Als rijke mannen in Groot-Brittannië dit horen, weten ze dat het menens is. Dan komt de meest gevreesde echtscheidingsadvocaat ten tonele en de boodschap is: trek de portemonnee maar vast.
Nu de economische crisis flink heeft toegeslagen, zijn er meer vrouwen dan ooit die naar mr. Tooth gaan met de vraag of hij hun zaken wil behartigen. Met als standaard verzoek: sleep er zoveel mogelijk uit. Vervolgens is het zijn taak om extreem rijke mannen – fortuin gemaakt in de financiële wereld of in de showbusiness – het geld afhandig te maken.
Een van de meest recente slachtoffers is de Zuid-Afrikaanse investeerder Brian Myerson waar Welingelichte Kringen al eerder over schreef (zie tweede link). Van de 44 miljoen dollar die bij het echtpaar-Myerson te verdelen was, viel een zeer groot deel toe aan de bedrogen echtgenote.
Inmiddels zijn dit soort kwesties – rijke mensen worden in het nauw gedreven door financiële tegenslagen en bovendien staat hun huwelijk op springen – gefundenes fressen in de Angelsaksische media. Zeker als de slachtoffers ook nog zo stom zijn om hun mond open te doen. Zo zei de boze Brian Myerson nadat hij was kaalgeplukt: “Het belangrijkste wat mijn ex op een dag deed, was overleggen met de kok was we ’s avonds gingen eten.”
Advocaat Tooth hoort het allemaal stoïcijns aan. Hij pakt dit soort mannen keihard aan, maar wie een gratis advies wil, kan dat van hem krijgen: “No sane, wealthy man should get married at all.”

Bron(nen):   The New York Times  Welingelichte Kringen