Duitse emailservices gaan wél proberen de Amerikanen buiten te sluiten

Email Made in Germany, heet het initiatief.  Terwijl de emailbedrijven van de VS, zoals Google, juist meewerken met de Amerikaanse overheid om de mail van burgers beschikbaar te maken voor spionage gaan de drie grootste providers van emailservices in Duitsland het omgekeerde doen. Ze gaan bij het onderling uitwisselen van mail de belangrijkste inhoud daarvan versleutelen. De afzender, de geadresseerde en bijlagen zullen voor buitenstaanders, zoals de mannen van Obama, onleesbaar worden gemaakt. De drie bedrijven zijn samen goed voor tweederde van alle mailverkeer in de VS. De hoogste baas van Deutsche Telekom, Rene Obermann, zegt dat de onthullingen van Snowden veel gebruikers ernstig verontrusten en dat dit een tegenmaatregel is. Gesprekken met kleinere providers van emaildiensten zijn al begonnen om de dekking van de maatregel op te voeren. In Duitsland is meer dan in andere landen  onrust over een overheid die te machtig wordt. De Duisters hebben de afgelopen eeuw met de Nazi's van Hitler en de communisten van Honnecker gezien waartoe dat kan leiden

Bron(nen):   The Local      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Soms heb ik wel ‘ns de stille wens dat we beter een deelstaat van Duitsland kunnen worden.
  Dan zouden onze economie weer groeien, de huizenprijzen stabiel blijven, de treinen op tijd gaan, de snelheid op de snelweg gewoon eenduidig zijn, dat kliekje politieke klaplopers in Den Haag ontslagen kunnen worden en zou onze (internet) privacy een issue zijn.

  Wat ik wil zeggen… Respect.

  • Vogelbeest

   Duitsland doet heel veel dingen heel goed, en aan Nederland valt zeker nog het een en ander te verbeteren. Hou echter wel in de gaten dat bijvoorbeeld neen bedrijf starten in Duitsland ingewikkelder is dan in Nederland, en zo zijn er nog wel wat zaken in NL beter geregeld dan in D.

   Een belangrijke reden dat Duitsland het economisch beter doet is dat de salarissen er tegenwoordig lager liggen dan in Nederland. Er bestaat echt een klasse “werkende armen”.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Zijn we in Nederland nu niet net in de problemen gekomen omdat een aantal zaken te makkelijk gemaakt werd, zoals een tophypotheek afsluiten, subsidies/uitkering aanvragen en het vrije markt principe te verheerlijken ?
    Dat altijd alles makkelijker… is dat nu wel ècht zo ideaal en gewenst ?

    Maar ik ben bekend met die ‘werkende armen’ in Duitsland hoor en ook de groeiende groep arme gepensioneerden die het in Duitsland relatief moeilijker hebben dan in Nederland. Ik wil geen zwart wit plaatje schetsen.

    Maar er zijn hier toch een aantal zaken flink mis gegaan, waar we nu tegenaan lopen en geen antwoord op (lijken te) hebben.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Dutchy

  Goed zo, welke e-mailservices zijn dit? Dan kan ik me hiervoor aanmelden.

Reacties niet toegestaan