Facebook: de site waar je ongelukkig van wordt

Facebook maakt (zware) gebruikers ongelukkiger dan ze zouden zijn zonder Facebook. Psychologen van de Universiteit van Michigan volgden een aantal Facebook-gebruikers in een periode van 2 weken. En volgens hun onderzoek bleken de mensen die veel op Facebook zitten ongelukkiger dan de mensen die er weinig op zitten. Hoe meer tijd je besteedt aan Facebook, des te ongelukkiger ben je. Als je vrienden niet via Facebook benadert, maar in het echt, via mail of telefoon, dan wordt je juist gelukkiger. Dr Ethan Kross, van the Universiteit van Michigan in the US: "Op het eerste gezicht biedt Facebook wat we allemaal willen en nodig hebben. Contact met andere mensen, want dat is een eerste levensbehoefte. Maar ons welbevinden stijgt  niet als we Facebooken, het daalt juist. Relativering: voor de studie werden 82 proefpersonen gevolgd gedurende 2 weken. Bovendien waren al die proefpersonen jonge studenten. Het kan dus dat jij  wel gelukkig wordt van Facebook  

Bron(nen):   Skynews      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Ik zal het delen van je complete leven met onbekenden (of bekenden) online wel nooit begrijpen. En maar klagen over privacy… Maar ondertussen zetten veel mensen werkelijk de meest genante en persoonlijke zaken op social media. En tja, als iets eenmaal op internet staat, gaat het ook nooit meer weg. Noem mij maar ouderwets, maar ik houd zoveel mogelijk zaken liever privé. Ik heb wel een facebookaccount, maar dat gebruik ik enkel om te kunnen inloggen bij andere sites of diensten (zoals Spotify).

  • catchit64

   Ben het roerend met je eens. Ik heb een medewerker die haar hele hebben en houden op Facebook zet. Laatst heeft ze erg veel last gehad van een stalker die alles van haar wist. Gek hé…

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Braindamage

    Ik vind dat het probleem vooral ligt bij de persoon die haar stalkt. Potentiële stalkers kom je overal tegen (kan bv. ook een ex, een buurman, collega of leidinggevende op je werk zijn). Dus m.a.w. “Rotte Appels vind je overal”.

    Die mevrouw heeft het recht om zichzelf/haar leven tot aan het bot op FB te exposeren. En nee ik vind dat niet verstandig. Maar ik vind ook dat niemand het recht heeft om misbruik te maken van het narcisme, de onwetendheid en/of naïviteit van een ander.

    Ik ga er ook vanuit dat het merendeel van de (volwassen) mensen op FB, mensen zijn met een gezond verstand die het vooral “leuk” houden. 🙂

    (in antwoord op catchit64)
  • Braindamage

   Ik geloof niet zo in “Privacy” (in deze context), is meer ter bescherming van je “EGO”. Voor mij zijn wij allemaal gelijk. Niemand is meer of minder. We zijn allemaal geboren en gaan ook allemaal dood. We hebben allemaal hetzelfde leven, alleen onze levenssituaties verschillen van elkaar. Maar dat zegt hellemaal niets over wie je bent.

   Ik geniet dagelijks van FB, zo blijf ik in contact met de mensen uit mijn “Circle of trust”. Ik bepaal dus zelf wie ik toevoeg, en wat mijn FB-vrienden te zien krijgen. Daar heb je “Privacy instellingen”voor. 😉

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    IP is geen persoon.
    http://tweakers.net/nieuws/81753/rechter-ip-adres-verwijst-niet-naar-een-persoon.html
    Weliswaar Amerikaanse uitspraak, maar geldt hier evenzo, naar ik dacht.

    Daarnaast. Wat ik hier doe onder een pseudoniem is iets heel anders dan foto’s en films van jezelf onder je echte naam op facebook plaatsen. Tenzij ik strafbare feiten pleeg, is mijn anonimiteit hier redelijk gewaarborgd. Niet compleet natuurlijk, want dat bestaat niet op internet. Maar zolang ik geen misdaden bega in mijn meningen – wat ik ook niet doe – is er vrij weinig aan de hand. Niemand mag zomaar zonder enige reden mijn gegevens op basis van ip bij de provider opvragen.
    http://lexx-it.nl/lexxit-knowledge/hoe-kunnen-persoonsgegevens-naw-worden-opgevraagd-bij-een-provider/

    Daarnaast kan mijn mening hier één grote trol zijn. Een foto daarentegen is meestal vrij duidelijk.

    Dus ja, ik ben inderdaad niet anoniem, maar mijn mening vind ik zelf minder ver gaan dan die foto van u. Althans, als het op privacy aankomt.

    (in antwoord op Braindamage)
    • Braindamage

     Idd, wij zijn (behalve voor elkaar) op deze website niet anoniem onder onze pseudoniemen. Dat feit staat vast als een rots in de Himalaya, en dat is mij punt. (Alles is te herleiden)

     Googlen naar zg. feiten, en daarna linken als poging om je betoog kracht bij te zetten vind ik niet echt sterk van je.
     Iets is nog geen feit als het (op een website) als feit wordt gepresenteerd. (Denk daarbij aan Diederik Stapel). 😉

     Maargoed, als het jou zekerheid geeft vind ik dat je het vooral moet blijven doen. 🙂

     Een foto is slechts een moment opname. En de meeste mensen maken een foto van een (fatsoenlijke) activiteit. Daarbij hebben de meeste mensen niets te verbergen, en kunnen ze zelf bepalen aan wie ze de foto laten zien (privacy instellingen) als ze eventueel wel wat te verbergen zouden hebben.

     En ook op FB kan je onder een pseudoniem een account aanmaken als je dat nodig vindt. 😉

     (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Genuine_Defector

      Ik snap uw punt niet. En sinds wanneer is linken niet sterk? Bizar, u bent er zeker zo eentje die zelf alle wijsheid in pacht heeft? En dan verwijzen naar Stapel? Dát is pas zwak. Mijn links zijn legitiem. Ik link niet naar onbetrouwbare bronnen. Doe ik vrijwel nooit. Internet is verder gebouwd op links. Ik zeg het maar even, want blijkbaar wist u dat nog niet. Heeft u toch nog iets geleerd vandaag. Geen dank daarvoor. Academische stukken staan overigens vol met links. Die heten daar voetnoten. Maar ik vermoed dat u nog nooit iets wetenschappelijks heeft hoeven produceren. Dus heeft u weer iets van mij geleerd. Nogmaals geen dank daarvoor. U bent het type betweter. Om uw eigen onzekerheid te verbloemen zet u mij neer in de hoek van Stapel. Prima, is uw goed recht. Dit is toch maar het anonieme internet.

      U spreekt uzelf verder tegen. U verwijst in uw eerste bericht naar IP (mijn echte ik) en gaat nu ineens verder op de pseudoniemen op deze website. Wat bedoelt u nu? Over welke ‘ik’ heeft u het? Het is volkomen onduidelijk met u en wat u bedoelt.

      Ja, je kunt een account onder een schuilnaam maken op Facebook. Dat zeg ik ook in mijn allereerste reactie; zo’n account heb ik zelf namelijk. Waarom u mij daar nu op wijst, is mij volkomen onduidelijk. Waarschijnlijk omdat u – zoals ik al eerder vermeldde – de betweter wil uithangen. Al dan niet compulsief.

      Ik doel dan ook op de Facebookaccounts waarop men zijn/haar eigen naam en gegevens gebruikt. En daar zijn er miljoenen van. Maar goed, ik ga het ook niet meer uitleggen. Heeft weinig zin bij mensen als u. U begrijpt het niet en dat gaat ook niet gebeuren.

      Uw nick komt wat dat betreft waarschijnlijk aardig overeen met wie u werkelijk bent. Dat staat voor mij wel vast. Er komt niets zinnigs uit. Het enige wat ik kan hopen, is dat u een internettrol bent. Zo niet, dan heb ik met u te doen.

      (in antwoord op Braindamage)
     • Braindamage

      Jij snapt mijn punt niet?
      Je bent toch hyperintelligent? Academisch en zo?
      Dan zou je dat eenvoudige punt van mij (een minder begaafd iemand met een hersenbeschadiging) toch zeker moeten kunnen begrijpen….. toch? 🙂

      Bedankt voor je tips en adviezen! Ik beschouw dat als opbouwende kritiek.
      En als ik jou een advies mag meegeven: Leer omgaan met kritiek! 😉

      (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. sander_A

  Het is niet Facebook dat je ongelukkig maakt, maar de neiging van de
  gebruikers hun leven fantastisch voor te spiegelen op het netwerk. Als
  je echt gelooft dat al je facebook-‘vrienden’ de hele dag alleen maar
  geweldig lekker uit eten gaan, fantastisch gave festivals bezoeken, de
  hele dag met vrienden in de zon op een boot varen met prosecco,
  superbaby’s, superkatten of superhonden hebben die echt de liefste van
  de hele wereld zijn en als dat allemaal ‘bewezen’ wordt met Instagramfoto’s die het tafereel
  met een filter nog eens extra glamour geven, dan kan ik me voorstellen
  dat je als labiele puber kan gaan denken dat jouw leven echt kut is.

 3. Pablo Hein

  Door Facebook ben ik achter heel veel nieuws aangelopen die door de reguliere media wordt verzwegen of gelogen. Ondanks ik me erg ongelukkig voel op deze verschrikking die de wereld is, ben ik ook heel erg blij dat ik dit allemaal weet, zo kan ik me tenminste op het ergste voorbereiden, lang voor de overheden er een waarschuwing publiceren. Alles draait bij mij om Agenda 21 en hun genocidale methodes.Zo als ik zijn er miljoenen in de wereld die zich actief hebben ingezet om er tegengas te geven..en het begint te lukken. Hedgefondsen dumpen MonSatan volop. En MonSatan (Monsanto genetisch gemanipuleerde gewassen) is de voer maker bij uitstek voor deze Zionistische VN/NATO Bilderberg nazi fascistische Agenda. Een andere is dat ik en miljoenen ook precies weten hoe het met Fukushima staat, al vanaf het begin, ja, zelfs 140 uur VOOR de aardbeving kwam de eerste waarschuwing die exact aangaf wanneer het zou gebeuren, Veel schandalen die de pers nooit hal;en, hoe het in de VS staat tegenover de dollar en Euro.dat soort dingen heb ik dagelijks om me op de hoogte te houden..NOS en kranten..geen zin meer in, al jaren niet. Ga eens langs RTNews, volg Max Keiser, Natural news, Klokkenluider online, infowars, google : HAARP and chemtrails, aspartame, gmo, Monsanto,, FEMA guillotines, FEMA hollow point bullets, Agenda 21 horror and depopulation, vaccines depopulation, food wars, fracking- sinkholes,the Illuminati, Ron Paul, Marshall law, over het massamoorden van dolfijnen en andere walvissen, en ook zionism, occult NWO, bee colony collapse, oh ja, en hier ookwat, ga kijken in The Cancer Foundation..je schrikt je een hoedje, maar je kan ook kiezen om niets te doen en je lekker laten verrassen als je bankrekening geplunderd wordt,weet dat je al niet meer op internet kan..te laat dus. Weet ook hoeveel vlees in een hamburger zit, en hoeveel chemicalien, nanotechnonlogie in Macnuggets??? Dag kranten, we lezen jullie ter vergelijking…verliezen doen jullie allemaal nu, laatst de persconferentie met Misch Kat laat heel wat goeds zien, hoe jullie alles ontkennen en verbergen voor het publiek..Occupy je kantoren journalisten, en schop de meelopers van de NWO tussen jullie eruit..dat zijn Nazi’s! Tip voor jullie journalisten, ga zeker ook bij Benjamin Fulford kijken, zo vergruisd door de MSM dat ie drugs zou gebruiken, nou dus mooi niet, allemaal propaganda om een top van de top journalisten te demoniseren..Forbes huurt geen domme jongens in..en hij werkte voor ze, en was de bete ook, tot hij iets “ontdekte”en toen moest hij weg..Nazi’s. pas op, ze zitten overal aan de top van alles zowat..

Reacties niet toegestaan