De totale Bono

Over Bono worden allerlei grappen gemaakt. Deze bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen Bono en God? Bono denkt dat hij God is, maar God denkt niet dat hij Bono is. 
Een verslaggever van The Sunday Times trok en half jaar op met de bekendste rockartiest ter wereld en vandaag staat het totaalportret in de krant. De Ierse schreeuwlelijk is een curieuze persoonlijkheid; er zit een licht belachelijke kant aan hem en zijn enorme ego is op kilometers afstand te herkennen. 
Dat neemt niet weg dat Bono met zijn band U2 successen boekte die hun weerga nauwelijks kennen en dat hij nu al jarenlang een soort van politieke strijd voert. Bono heeft Afrika geadopteerd en is kind aan huis bij de machtigen op aarde om te bedelen om hulp aan de allerarmsten. En met succes. 
Dankzij zijn warme banden met de (vorige) paus, Tony Blair, Bill Clinton, George Bush en Barack Obama boorde hij enorme budgetten aan voor ontwikkelingshulp. 
In dit bijzondere profile volgde The Sunday Times hem op de voet. Thuis in Dublin, in de platenstudio, op reis om belangrijke mensen te ontmoeten voor zijn humanitaire missie en bij de opnames van het laatste U2-album. 
Zakenman, charmeur, entertainer, rockster, huisvader; veel kanten van Bono worden belicht en het is maar zelden voorgekomen dat een journalist hem van zo nabij heeft kunnen volgen. 
Voor de liefhebber.

Bron(nen):   The Sunday Times