Domeinnamen steeds duurder

In Groot Brittannië zijn de prijzen van domeinnamen het afgelopen jaar flink gestegen. De gemiddelde prijs ging omhoog van 1.282 naar 1.757 pond, een stijging van bijna 40 procent.
Sommige namen leverden zoveel op dat de gedachten onwillekeurig teruggaan naar 1999, naar de tijden van de eerste dot.com-boom. Toys.com werd onlangs voor 5,1 miljoen pond verkocht, Fly.com ging weg voor 1,76 miljoen.
In tijden van recessie wordt internet blijkbaar gezien als een branche met toekomst. Sterker nog, een Britse deskundige zegt dat de crisis helpt om de omzetten op internet te verhogen. Mensen zijn tegenwoordig dol op prijsvergelijkingen. Wie nu de catchy namen van domeinen weet te verwerven, is helemaal bij de tijd.
Veel kopers van domeinen zijn niet van plan er iets mee te ondernemen. Ze beschouwen het als een investering. En wachten op de hoogste bieder.
Natuurlijk, veel namen zijn al vergeven. De duurste naam tot op heden was sex.com. Die ging enkele jaren geleden van de hand voor (naar met vermoedt) 11 à 14 miljoen.

Bron(nen):   The Daily telegraph