Rectificatie: Hitler was géén kanjer

Ook toevallig: Bernie Ecclestone, grote baas van de Formule 1, was deze week opeens absent bij een race-presentatie op de Duitse Nürburgring, waar dit weekend de Grand Prix wordt verreden.
Ecclestone had zijn bezoek afgezegd en waarom? Niemand die het kon zeggen. Vermoedelijk hebben zijn vrijpostige uitlatingen hier iets mee van doen, waar Welingelichte Kringen u dit weekend al op attent maakte (zie tweede link): kleine Bernie sprak daarbij erg bewonderend over Adolf Hitler en Saddam Hussein – twee staatslieden die van alles voor elkaar kregen wat in een democratie maar zelden lukt.
Volgens The Guardian zijn die uitspraken slecht gevallen bij de CVC, de private equity groep die in 2005 de commerciële rechten van de Formule 1 voor een miljard dollar van Ecclestone kocht. In CVC zitten de nodige joodse financiers en vonden dit niet echt een geslaagde actie.
Ecclestone heeft alweer herroepen wat hij heeft gezegd. Natuurlijk bedoelde hij het allemaal heel anders dan het is overgekomen.
Vraag is hoe lang hij zich nog mag bezighouden met zijn lucratieve hobby, de autoracerij. Of dat hij moet uitwijken naar hobby nummer 2: grote vrouwen met lange benen.

Bron(nen):   The Guardian  Welingelichte Kringen.nl