"Democraten lijken op nazi’s

De republikeinse oppositie tegen president Obama wordt steeds luidruchtiger en dan vooral de oppositie via de rechtse radiostations. Deels omdat een deel van Amerika het welhaast onverdraaglijk vindt dat een linkse neger de baas is, deels ook omdat de rechtse radiostations in financiële moeilijkheden zijn en hopen meer luisteraars te trekken door harder te schreeuwen en daardoor meer reclamegeld te genereren.
In de Verenigde Staten gaat het met alle media erg slecht en ieder medium zoekt zijn eigen uitweg. Sommige stoppen met verschijnen, sommige (de meeste eigenlijk) voeren scherpe bezuinigingen door, andere denken na over betaalde internetdiensten en alle proberen meer lezers/kijkers/luisteraars te trekken.
De extreem-rechtse media doen dat door de overtreffende trap te zoeken van de slechtheid van de neger. Het  verst gaat uiteraard en zoals altijd Rush Limbaugh, de ultra rechtse talkshowhost die na acht jaren Bush eindelijk weer iets heeft om  tegen te vechten. En hij gaat er vol tegen aan.
Op het geluidsfragment is te horen hoe hij de link legt tussen Obama en de Nazi’s. Je kunt in je jacht op aandacht en reclamegeld overigens ook te ver gaan. Glen Beck noemde in zijn Fox-show Obama een racist, wat wel een opmerkelijke beschuldiging is, en verloor daarmee grote adverteerders als Proctor and Gamble.
Ook interessant is de groep Amerikanen die nog steeds aanjagen achter het fantoom dat Obama eigenlijk is geboren in Kenia en dus volgens de grondwet geen president kan zijn. Deze groep zogenaamde ‘birthers’ zijn natuurlijk feitelijk geschift, want hun ongelijk is afdoende aangetoond, maar ze zijn toch met miljoenen.
Raar land, Amerika.

Bron(nen):   US news and Worldreport  Audio: Mediamatters  Media Bistro