Sweet Summer of 2009

Nu de zomer onmiskenbaar naar zijn einde gaat, is het tijd om stil te staan bij de zomerhit van 2009.
Iedere zomer levert een liedje op dat weliswaar bijzonder lelijk is, maar dat je zo vaak op de autoradio of elders hebt gehoord dat je er een beetje aan verslingerd bent geraakt. 
De eerste keer hoorde je het onderweg op vakantie en omdat je uren achter het stuur zat en die radiostations ook niet beter weten, hoorde je het een uur later weer. En daarna nog een keer. Zodat het zomerhitje ongemerkt een vaste plaats in je hoofd had gevonden.
Inmiddels was het al aardig warm, de zomerse dagen regen zich aaneen en Nederland leek verder weg dan ooit, zodat een zekere zorgeloosheid zich van je meester maakte. En verdomd, terwijl je op een avond bij zo'n vies bestelwagentje staat te wachten waar ze pizza's verkopen, hoor je het liedje opnieuw.  Best vrolijk, best leuk ook. Alleen tegen niemand zeggen, want dan val je door de mand met je slechte smaak.
Zo kabbelt de vakantie voort en steeds als het er vrolijk aan toe gaat; aan het strand, op een boulevard waar mensen lopen te flaneren, hoor je de inmiddels vertrouwde klanken. When Love Takes Over...
Dan is het tenslotte tijd om te gaan. Je rijdt terug naar het vaderland en in Frankrijk, zo ten zuiden van Parijs, zie je hoe het koren al van de velden is gehaald - een teken dat de tijd niet heeft stilgestaan. In de auto wordt niet veel meer gezegd, de sfeer is zelfs een beetje bedrukt  want iedereen begrijpt dat het bijna voorbij is. Daar in het noorden wacht het echte leven weer. 
Dus wat doe je? Je zet de radio aan en verdomd, daar is ze weer, miss Kelly Rowland, je nieuwe vriendin.
Onder de link vindt  u onze zomerhit van 2009. Eerlijk gevonden, zoals een ander op het strand soms iets moois vindt.
Hebt u een eigen zomerhit? Stuur de links door aan Welingelichte Kringen.

Bron(nen):   YouTube.com