John Cleese betaalt 20 miljoen aan ex

De bekende humorist John Cleese (70)  moet een fortuin betalen nu hij gaat scheiden. Mevrouw Cleese, ook wel Fayne Eichelberger geheten, ontvangt 8 miljoen dollar waarbij inbegrepen een appartement in New York. Ook krijgt ze een bijzonder mooi huis in Holland Park in west-Londen plus nog een strandhuis in Santa Barbara in Californië dat inmiddels is verkocht. Ook ontvangt mevrouw Eichelberger, psychologe van beroep, zo’n 800.000 dollar gedurende 7 jaar. Totale kosten: zo’n 20 miljoen dollar.
Cleese is bijzonder ontstemd over deze uitspraak van de rechter. Zijn voormalige vrouw, waarmee hij 16 jaar was getrouwd, is volgens hem nu een stuk rijker dan hijzelf.
Fayne Eichelberger werd in haar strijd om de spullen bijgestaan door Fiona Shackleton, een vermaard jurist uit Londen, die bij echtscheidingen al menige rijkaard naar de rand van de afgrond heeft gedreven. Een van de argumenten in deze zaak was dat haar cliënt was getrouwd met een werkelijk wereldberoemde man en dat hun huwelijk hen langs kastelen en paleizen voerde. Dat leidde tot een bijzonder dure levensstijl die nu dient te worden gecontinueerd.
Een vriend van Cleese kan zich nog goed herinneren hoe arm Eichelberger was toen Cleese haar ontmoette, en hoe ze al haar faam en fortuin aan haar hardwerkende man heeft te danken.
Cleese heeft al meedere huwelijken achter de rug, maar zijn eerdere scheidingen vielen minder kostbaar uit. Toch ziet hij in deze hele affare tenminste 1 lichtpuntje: ‘Als een vrouw straks nog met me uit wil, is het in ieder geval niet voor het geld.’

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph