David Guetta: One Love

Komend weekend verschijnt het nieuwe album van David Guetta, One Love geheten.
Wat? Dat kan u niets schelen?
Dan bent u wellicht een beetje zonderling. Want Guetta is de absolute ster in de hedendaagse muziekscene. Als dj/producent maakt hij hele stadions gek met zijn optredens en dat beperkt zich niet tot het draaien van andermans plaatjes, maar ook tot - laten we maar zeggen - eigen composities.
Ja, het gaat niet echt goed met de wereldeconomie en de werkloosheid ontwikkelt zich schrikbarend en de Mexicaanse griep komt ook nog, maar in de wereld van de dance zijn al die zorgen verschrikkelijk ver weg. Onder leiding van Guetta wordt er gedanst en gesprongen en de wie zorgen heeft, bevindt zich op veilige afstand. "Ibiza is het anit crisis-centrum," aldus de maestro zelf.
In The Daily Telegraph vandaag een reportage van Ibiza waar de Guetta-clan zich als een vis in het water voelt en vanwaar de zorgeloze deuntjes de wereld veroveren. Hier bevindt zich ook de club waar mensen tegen betaling van 70 euro entree getuige kunnen zijn van een spetterende Guetta-avond. Of beter gezegd: nacht.
One Love gaat dus komend weekend uitkomen (luister naar de tweede link) en reken maar dat deze muziek straks vanuit alle denkbare luidsprekers te horen is.
Sterker nog: toen Welingelichte Kringen kort geleden het liedje When Love Takes Over (derde link) als de zomerhit van 2009 aanwees, realiseerden we ons niet eens dat de almachtige dj ook de maker van deze song was.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  YouTube  Welingelchte Kringen