‘Weg met Rutte’: De Telegraaf gaat ouderwets actie voeren

De laatste maanden wordt de toon van de grootste krant van Nederland steeds vijandiger over het kabinet. Vooral de natuurlijke bondgenoot van de krant, de VVD, moet het ontgelden. Gisteren bereikte de campagne een nieuw stadium Enerzijds kreeg Geert Wilders alle ruimte om uit te leggen dat Rutte een 'autist' is, anderzijds kondigde de krant een eigen actiemiddel aan. Er is een site opgericht waar mensen kunnen klagen over het kabinet en waar ze ideeën kunnen opperen om uit de crisis te komen. Onder het motto: van het kabinet zal het niet komen, dus doen we het als Telegraaf zelf. "Tijd om terug te knokken", schrijft de hoofdredacteur. Iedereen kan bij Stopdecrisis.nl terecht met zijn of haar ideeën om uit de crisis te komen. Studenten worden uitgenodigd om plannen te publiceren, echte ondernemers delen hun ervaringen met anderen, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, maar toch weer aan de bak zijn, kunnen hier hun tips kwijt en wie zijn huis heeft verkocht, krijgt de gelegenheid om te vertellen hoe. Daarom is dit het juiste moment om gezamenlijk de crisis te stoppen. Want als de crisis nu niet stopt, stopt die nooit."

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DW23

  De arrogantie… Ik ben niet heel erg politiek betrokken en houd er niet van om mensen over één kam te scheren, maar ik heb het idee dat Telegraaflezers niet de mensen zijn die de crisis op gaan lossen.

  • kletsmajoor

   Wat een arrogantie!

   (in antwoord op DW23)
  • DiscuJohn

   De mensen die het wel zouden moeten weten, maken er een potje van op het moment. Te druk met pluchebehoud, eigenbelang en het volgende baantje. Ik lees met groeiende verbijstering de diverse kranten (het nieuws van alle kanten, waaronder inderdaad óók De Telegraaf) maar het valt niet te ontkennen dat NL een groot probleem heeft met het niveau en de bewezen geschiktheid van de politici. Dit ondermijnt de democratie op termijn.

   (in antwoord op DW23)
   • DW23

    Het probleem is dat die paar politici die wél weten wat er moet gebeuren, dit niet durven te zeggen omdat dit niet gunstig is voor het partijbelang. Ik zeg niet dat we een dictatorschap zouden moeten hebben, maar dit zou wel helpen om alle neuzen één kant op te krijgen.

    (in antwoord op DiscuJohn)
 2. DiscuJohn

  Om eerlijk te zijn zie ik het probleem niet. Van links tot rechts heeft dat ‘grote interview’ gegeven in de zaterdageditie, dus Wilders wordt echt niet bevoordeeld. Voorts geeft de krant de lezer (burger, stemmer, maatschappijparticipant) de mogelijkheid met zijn/haar mening en oplossingen komen. Zouden we dit niet juist moeten toejuichen? De Vara (DWDD in het bijzonder) mag toch ook altijd maar weer het rode (rot)geluid laten horen, in verkiezingstijd en daarbuiten? En dat nog wel van onze belastingcenten. Telegraaf, ga je gang, doe wat je denkt dat goed is.

 3. Zonnestraaltje

  zolang de Telegraaf bestaat blijft het crisis

  • Vogelbeest

   Zonnestraaltje heeft in zoverre gelijk dat het niet alleen de telegraaf is, maar de overvloed aan nieuwsmedia op zoek naar one-liners en catchy quotes die onze crisis volop in leven houden.
   Er wordt geklaagd over het zwalkende kabinetsbeleid. Dat is misschien gedeeltelijk waar. Maar als een politicus 40 jaar geleden een idee had besprak hij dat met zijn/haar collega’s, dacht hij er over na, liet partijgenoten er over nadenken. Het idee werd in het weekeinde opzij gezet, en op maandag ging men weer verder totdat het min of meer uitgekristalliseerd was. 95% van de ideeën werd voortijdig afgeschoten, 5% overleefde de voorselectie.
   En pas DAN werd de pers opgezocht en schreef men beschaafde stukjes in de krant. Daarna was het maar afwachten of het ook nog realiteit werd.

   Als een minister nu in een gebied komt waar journalisten ook mogen komen springen er gelijk 8 man op zijn/haar nek met microfoons en camera’s, in de hoop dat er een uitspraak komt waarmee ze de voorpagina/het 8 uur journaal kunnen halen.
   Als een minister die dag slecht kon kakken en het grapje maakt dat bruine bonen verplicht bij iedere maaltijd zouden moeten zitten, dan staat er volgende dag in alle kranten “minister voert bruine-bonen quotum in”.
   In het echt is er NIETS aan de hand, er is geen enkel serieus voorstel, er staat niets op het punt gewijzigd te worden. Maar de hongerige nieuwsmedia met hun enorme scorings- en geldingsdrang maken van ieder gedachtespinsel uit “Den Haag” gelijk een revolutie.
   Gevolg is dat “de burger” voortdurend denkt dat hij/zei aan alle kanten bedreigt wordt met veranderingen. De burger wordt daar onzeker van durft geen geld meer uit te geven, want voor je het weet wordt auto rijden 2x zo duur/de huurtoeslag afgeschaft/de kinderopvangtoeslag afgeschaft/hypotheekrente aftrek afgeschaft, dus hou je centen maar op de bank je zou ze volgende jaar wel eens nodig kunnen hebben.
   95% van de voorstellen komt niet langs de 2e kamer, dus al helemaal niet langs de eerste kamer, en dus verandert er eigenlijk bijna niets. Maar de burger die iedere dag opnieuw hoort en leest hoe de politiek hem nog verder kaal wil plukken geeft geen cent meer uit.
   En zo houden pers/media de crisis in stand.

   (in antwoord op Zonnestraaltje)
 4. Bert Schimmel

  Als ik kijk naar de inhoud van de reacties en vooral naar de duimpjes omhoog en omlaag, op de website van de Telegraaf, dan lijkt het verdacht veel op een PVV Tokkies website.

Reacties niet toegestaan