Bekentenissen van Ted Kennedy

Kort na de dood van Ted Kennedy werd bekend dat zijn memoires zullen verschijnen. In de Verenigde Staten, maar ook gelijktijdig in andere landen. In Nederland komt het boek, True Compass, deze maand uit bij Uitgeverij Balans.
The Times publiceert vandaag alvast enkele details.
Zo trekt Kennedy het boetekleed aan inzake het Chappaquiddick-incident, het auto-ongeluk dat hij veroorzaakte in 1969 waarbij een politieke assistente, Mary Jo Kopechne, door zijn rijgedrag om het leven kwam.
Ook schrijft hij dat de dood van zijn broer J.F. Kenned het werk is geweest van 1 man, van Lee Harvey Oswald. Lange tijd, tot op de dag van vandaag, is gespeculeerd over een wijds complot van mogelijke daders dat in 1963 de aanslag op de Amerikaanse president beraamde.
Verder beweert hij dat zijn vader de competitie tussen de broers-Kennedy flink heeft aangewakkerd. Met een, zoals nu genoeg bekend is, enorme uitwerking.
Reken er op dat over dit boek de komende weken een stortvloed van publiciteit zal losbarsten. Wie weet is de overdaad zo groot, dat de beoogde run op de boekhandel wel uitblijft. 

Bron(nen):   The Times