Kippenhok: De tafel van 5

Tokshow lijkt Youp van 't Hek een uitstekende benaming voor het 'kakelende kippenhok' dat onder de naam De Tafel van 5 dagelijks op de televisie valt te bewonderen. 
Hij vindt het een schitterend tijdsbeeld, vijf 'zichzelf serieus nemende dames' die hun licht laten schijnen op de actualiteit en die zijn ingehuurd omdat ze vrouw zijn, dat is 'de babbelbasis.' 
Wel geeft Van 't Hek een enkel advies om het programma nog succesvoller te maken. 
Hij zou graag zien dat er wat meer handelingen worden verricht tijdens het geroddel waar de uitzending stijf van staat. Katja Schurrman dopt boontjes, Hedy d'Ancona vouwt de was op en Aaf Brandt Corstius (foto) breit sokjes voor haar aanstaande baby. Hij meent dat het programma op die manier uitstekend in een oud-Hollandse traditie past, omdat vrouwen zo twee eeuwen geleden ook aan de keukentafel van een willekeurige boerderij zat. 
Nog een laatste tip: als Aaf BC eindelijk is bevallen, moet wat Youp betreft de baby gewoon in de uitzending worden gezoogd. Met de andere dames eromheen die adviezen geven over het kolven van moedermelk, de kleur van de poep en de onvermijdelijke buikkrampjes.

Bron(nen):   NRC Handelsblad