Als Polanski niet wereldberoemd was…

Alom woede en verontwaardiging om de arrestatie van Roman Polanski voor een oud vergrijp: seks met een 13-jarig meisje. Het wordt als shockerend ervaren dat zó'n beroemde kunstenaar voor zó'n gedateerde gebeurtenis in de boeien wordt geslagen.
Dit vindt Welingelichte Kringen érg interessant en onwillekerig gaan de gedachten uit naar het moment (in 2006) dat Ayaan Hirsi Ali over haar identiteit bleek te hebben gelogen toen ze in 1992 dit land binnenkwam als asielzoeker. De toenmalig minister van Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk, wilde Hirsi Ali de Nederlandse nationaliteit ontnemen, maar dat mocht onder geen beding.
Ayaan Hirsi Ali!
Voorvechter voor de moslima's!
Wereldberoemd!
Het was een meer dan komisch tafereel toen opeens bleek dat iedereen natuurlijk wel gelijk is, maar dat soms - heel soms - voor sommige mensen toch andere regels gelden.
In Zwitserland op de site van de Neue Zürcher Zeitung heb je hier nu een mooi debat over. Lezers die Polanski te beroemd vinden om hem vast te zetten en mensen die toejuichen dat dergelijke maatregelen zonder aanziens des persoons plaatsvinden.
69 procent zegt: goed zoals het gegaan is. 31 procent denkt daar anders over.
Ga naar de link voor de details.
En verder zijn we natuurlijk benieuwd naar úw mening.

Bron(nen):   Neue Zürcher Zeitung