Hoe rijk is Michael Moore?

Er is vermoedelijk geen bestrijder van het kapitalisme die meer geld op ‘de markt’ heeft verdiend dan filmer Michael Moore. Eigenlijk is de titel van zijn laatste film, Capitalism: A Love Story, dus erg toepasselijk.
Op bijgaande video wordt hij aan de tand gevoeld over zijn fortuin en gaat Moore uitleggen hoe hij is tegengewerkt bij meerdere projecten – alsof dat iets afdoet aan de stelling dat hij bijzonder goed boert in de  zeer kapitalistische Amerikaanse filmindustrie.
Gelukkig heeft CNS News enkele gegevens bij de hand.
Moore’s films hebben wereldwijd meer dan 300 miljoen dollar opgebracht. Alleen al de film Fahrenheit 9/11 bracht meer dan 200 miljoen op. Voor deze ene productie ontving hij 21 miljoen dollar van de Disney studio’s voor bedenken, produceren en regisseren.
Toen hij na Fahrenheit een megaster was geworden, kon hij zeer gunstige gages bedingen. Voor de film Sicko (2007) kreeg hij 25 miljoen dollar (helft van de opbrengst) plus een percentage van de dvd-opbrengsten, geschat op zo’n 17 miljoen.
En nu dient zich dus de volgende cashcow aan, Capitalism: A Love Story.
In het publicitaire geweld dat hij ook nu weer ontwikkelt, zult u hem ongetwijfeld te keer zien gaan in zijn vieze t-shirt, vieze broek en met een goedkoop petje op zijn hoofd. Wat de reden hiervan is, is Welingelichte Kringen onbekend.
Armlastigheid is in ieder geval niet in het spel.

Bron(nen):   CNS News