Middagkrant in Londen wordt gratis

Rupert Murdoch wil afscheid nemen van het gratis weggeven van nieuws, maar zijn concurrenten kiezen vooralsnog een andere strategie. De middagkrant Evening Standard uit Londen schakelt over ruim een week zelfs over op een geheel gratis editie.
Met die stap neemt de Russische eigenaar - oud-KGB'er Alexander Lebedev - van de 182 jaar oude krant een grote gok. De oplage van de krant wordt volgens The Time verhoogd tot circa 600.000 exemplaren die vooral in het centrum zullen worden uitgedeeld. "De Evening Standard is de eerste kwaliteitskrant die gratis wordt en ik ben er zeker van dat anderen zullen volgen," aldus Lebedev in een verklaring.
De beslissing is extra opmerkelijk omdat Rupert Murdoch nog onlangs besloot de deuren te sluiten van zijn gratis krant in Londen, omdat de verliezen te hoog opliepen. Op dit moment is er maar één gratis krant in Londen, London Life. Volgens The Times wordt in de Britse krantenwereld momenteel volop gespeculeerd over een op handen zijnde fusie tussen de Evening Standard en London Life.
will follow."
De krant uit Londen was kort voor de zomer ook al even wereldnieuws, toen de redactie zich tegenover zijn lezers verexcuseerde voor zijn 'zelfgenoegzame berichtgeving' uit het verleden. De Evening Standard vond achteraf dat misdaad wel een erg belangrijke rol was gaan spelen in de berichtgeving en dat al te vaak was gekozen voor voorspelbare rechtse meningen (zie tweede link).

Bron(nen):   The Times  Welingelichte Kringen