Humberto Tan: “Avondtalkshow is misschien wel een marathon”

Na zes weken uitzenden maakt Humberto Tan, presentator van de nieuwe avondtalkshow RTL Late Night, de balans op. "Als ik dit programma meerdere seizoenen zou kunnen maken, ben ik tevreden. Maar ik bouw rustig op: het presenteren van een avondtalkshow is geen sprint, maar duursport. Misschien zelfs wel een marathon." Vergeleken met toen Barend & Van Dorp begonnen -  in het eerste jaar gemiddeld 300.000 kijkers, twee jaar later pas 500.000 en daarna pas 1.000.000 per aflevering -  doet Late Night het veel beter: gemiddeld 500.000 kijkers tot zelfs 1.000.000 op vrijdagavonden. Tan lijkt een redelijk vast kijkerspubliek te genereren. Hij hoopt en verwacht het hele seizoen af te mogen maken. "Ik heb geen twijfel. Natuurlijk moet ik het even afwachten, maar ik ben ervan overtuigd dat het gewoon doorgaat", zei hij deze week tegen weekblad Party. Kijkcijfers, belangrijk voor een commerciële zender als RTL4. Uit voorzorg had RTL de studiolocatie (het Americain Hotel in Amsterdam) maar voor 3 maanden afgehuurd om flexibel te kunnen zijn. Niet nodig, en volgens de Tros Kompas kan Late Night de inhoudelijke strijd zelfs met Pauw & Witteman aan. "In het begin is het onrealistisch, maar RTL Late Night zou een concurrent van Pauw & Witteman kunnen worden. Eerst komt de gunfase, waarin je kijkers moet krijgen. Dan in de beoordelingsfase moet je laten zien wat je kunt. Daar zitten we nu in. Pas op het laatst komt de stabiliteitsfase, waar Pauw &Witteman al jaren in zit."  

Bron(nen):   Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik ben niet van het bij voorbaat afserveren van mensen of programma’s maar na een aantal weken Late Night ben ik nog steeds niet overtuigd van de kwaliteiten van meneer Tan.
  Neem bijvoorbeeld het gesprek met Philip Geubels. Umberto stelde vragen die de wereld draait door al een jaar geleden heeft gesteld, had geen sterke compilatie die de man recht doen, kwam met zwakke fragmenten en de houding naar de gast toe was zo afstandelijk dat van enig gesprek geen spake was.

  Dit is slechts 1 voorbeeld uit een lange rij afstandelijke gesprekken.
  Ga met de man over sport praten, jaha… dan komt ie los. Een balletje hoog houden voor het oog van meneer Cruijff, dat vind ie leuk.

  Nee, ik blijf met regelmaat kijken maar hij moet nog een hele hoop leren.

 2. Diablue

  Wie is dit?

 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  Umberto is een aardige jongen, maar heeft te weinig diepgang voor een talkshow.

Reacties niet toegestaan