Fox News versus Witte Huis

Met Fox News gaat het goed sinds Barack Obama in het Witte Huis zit, dat is al vaker gememoreerd. Het onmiskenbaar rechtse tv-station (ook al in bezit van Rupert Murdoch) heeft aan de progressieve president een prachtig doelwit om haar rechtse praat op af te vuren. Voltreffers verzekerd.
Je zou kunnen zeggen dat beide partijen beter worden van deze polarisatie: Fox kan zich geweldig profileren met zo’n halfzachte socialist als president, Obama op zijn beurt weet dat hoe meer Fox hem aanvalt,  hoe meer de verlichte mensen vinden dat hun president een goed figuur slaat.
Maar nu dreigt er escalatie. Toen Obama vorige maand besloot om in 5 grote Sunday Shows (op verschillende-zenders) interviews te geven, en daarbij Fox News oversloeg, is er iets geknakt bij de rechtse diehards.
Blijkbaar voelde de Obama-staf (of de president zelf) zich persoonlijk door Fox geraakt en de communicatiebaas van de president (Anita Dunn) maakte het er niet beter op door te zeggen dat Fox News spreekbuis is van de Republikeinse Partij. En toen was het oorlog.
Stom, stom stom, menen sommige ingewijden. Dit zijn deels ideologische, deels commerciële twisten en aan zoiets mag je nooit je persoonlijke oordeel verbinden. Obama heeft al genoeg problemen aan zijn hoofd, hoe stom kun je zijn om nu ook nog ruzie met Fox News te gaan maken?
Vorige week vrijdag heeft Rupeert Murdoch op een bijeenkomst met zijn aandeelhouders Obama en de zijnen alvast bedankt voor bewezen diensten. Met Fox gaat het prima – (ook) met dank aan de president.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung