Nog minder privacy op Facebook

Wie op Facebook zit kan gevonden worden, of hij (of zij) dat leuk vindt of niet. Tot nu toe was er de optie die zorgde dat anderen je profiel niet konden vinden via de zoekbalk. Maar Facebook schakelt die optie uit. Ook als je dat niet wil kan die ene vijand, die stalkende ex je alsnog simpel vinden op Facebook. Deze nieuwe inperking op de privacy valt samen met het nieuws dat Mark Zuckerberg de vier huizen heeft gekocht die grenzen aan zijn eigen huisin Palo Alto. Totale aanschafprijs 30 miljoen. Hij deed dat niet omdat hij in die huizen wil gaan wonen, maar om te kunnen voorkomen dat er verkeerde mensen als buren komen. Zuckerberg hecht aan zijn privacy

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Oplossing? Ga van FB af, of doe als Zuckerberg, koop het en zet het naar je hand.

 2. grasspriet

  Ik heb al nooit een reden gezien met de FB waanzin mee te gaan en heb zojuist alwéér een reden gevonden dat ook nooit te zullen gaan doen.
  Je geeft echt je recht op privacy op als je op FB zit.
  Wat vreselijk hypocriet van Zuckerberg. De privacy van je gebruikers niets in de reken hebben maar wel je eigen privacy beschermen.
  Aan de andere kant, wie om z’n privacy geeft, gebruikt geen FB.

  • Peter

   Blijf dan van internet. En neem ook geen smartfoon. De NSA is overal. Overal is de NSA. Oh, liggen die ook al plat ? Als FB is opgezet door de CIA ofzo vind ik dat een geniale grap. Ze mogen alles van me weten, maar niet van mij eten. Wat boeit het nou allemaal ? Ga anders op de maan wonen.
   Daar ben je veilig. Ik heb nooit begrepen wat “veilig” betekent.

   Iedereen maakt zich maar druk om zijn/haar privacy.
   Je hebt nooit privacy gehad.
   Dat kan ook niet meer.

   (in antwoord op grasspriet)
   • Heldoppantoffels

    Wat een kul, juist omdat ik netjes ben heb ik het recht om anoniem door het leven te gaan. Je moet wel het juiste perspectief behouden.

    (in antwoord op Peter)
  • Erik

   Wat een poeppraat. je kan toch zelf bepalen wat je met FB doet en wat je erop zet om te delen met anderen? Het is een supermedium waarmee je op een leuke manier contact kan houden met vrienden wereldwijd. Als jij daar niet aan mee wil doen bemoei je er dan ook niet mee. Grassprietje

   (in antwoord op grasspriet)
   • Heldoppantoffels

    Poeppraat??? Volgens mij maakt hij een valide punt, Facebook is ook mogelijk in combinatie met privacy en dat is waar veel mensen steeds meer behoefte aan krijgen met onze labiele overheden in t westen.

    Poeppraat….kneus

    (in antwoord op Erik)
    • shanna

     Je haalt toch echt zaken door elkaar heen. Privacy op internet is sowieso een illusie. Welk medium je ook gebruikt. Niet alleen op internet.

     Dat staat los van de hier besproken instelling van facebook waarbij iemand met een account louter en alleen kan zien of je ook een account hebt. Meer niet. Het enige dat dan verschijnt is je naam.

     Je kunt een facebook-account zo instellen dat degenen die jouw naam hebben ingetikt en dus zien dat je op facebook aanwezig bent, je geen bericht kunnen sturen of op welke andere wijze dan ook met jou contact kunnen maken via facebook.

     Inderdaad, het klinkt niet fris, maar poepraat en azijnpisserij is de hier geuite kritiek zeker.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. shanna

  Het enige dat veranderd is dat iemand met een facebook account met de
  zoekfunctie kan zien dat iemand anders ook een account op facebook heeft. Meer
  niet. So what ? Een ouderwets telefoonboek maakt vele malen meer inbreuk op privacy.

  • grasspriet

   Daarom kon je bij een telefoonboek ook KIEZEN om al dan niet geregistreerd te staan.

   (in antwoord op shanna)
 4. Cornelis Berend

  De functie bestaat nog en ik heb die melding niet gehad. Ik vind het geen tekst ‘in stijl’ (Jane, we wanted to make sure….). En dan ook nog bij iemand die Jane Smith heet. Bent u niet per ongeluk ingegaan op een hoax?

 5. Dead Silence

  Hahaha, ik vind het geweldig te zien hoe men zich prostitueert via media als Facebook.

Reacties niet toegestaan