Pravda kijkt in de toekomst

De Pravda is vermoedelijk het beste dagblad ter wereld. Waar andere kranten al moeite hebben om te beschrijven wat er gisteren en eergisteren is voorgevallen, vertelt de Russische staatskrant doodnormaal wat er volgend jaar, in 2010, allemaal staat te gebeuren. 
Journalistiek van de bovenste plank, derhalve. 
Het is opvallend met hoeveel dedain dikwijls wordt geschreven over allerlei communistische verworvenheden en ook daarom was het vlammende herdenkingsstuk gisteravond in NRC Handelsblad over Marcus Bakker van de hand van Elsbeth Etty – ‘Requiem voor een communist’ geheten – (zie de 2e link) zo hartverwarmend.
Maar terug naar de onvolprezen Pravda.
2010 wordt me het jaartje wel, zo voorspelt de krant.
Als gevolg van de aanhoudende kredietcrisis zullen meerdere landen bezwijken en zullen opstanden en oorlogen uitbreken.
De dollar tuimelt verder omlaag en dat zal de inflatie behoorlijk aanwakkeren.
Verder zal buurland Oekraine ineenstorten en zal een groot deel van dat land tot het Russische rijk gaan behoren.
Ach, laten we het essay verder maar zo kort mogelijk samenvatten: met nagenoeg heel de wereld gaat het slechter en slechter, uitgezonderd Rusland. Economisch staat het vaderland er goed voor, de belastingen gaan omlaag en er komt bovendien steeds minder overheidsbemoeienis. 
En vanuit Amerika en de Europese Unie zullen allerlei mensen naar Rusland emigreren, op de vlucht voor hun eigen overheden en aangetrokken door de geweldige mogelijkheden die het grote Rusland ze heeft te bieden.

Bron(nen):   Pravda  NRC Handelsblad