De gekte rond Avatar neemt toe

"Kon ik maar op Pandora zijn en ontsnappen aan deze wereld. Ik wil me desnoods  in coma brengen om er te kunnen komen."Op de fansites van Avatar is de emotie hoog aan het oplopen. Velen zijn in de ban van de wereld van de blauwe mensen. Het verhaal gaat over de voormalig marinier Jake Sully die bij wijze van experiment verandert in een avatar, een buitenaards wezen. Met enkele anderen wordt hij onvrijwillig naar de planeet Pandora gestuurd om deze te koloniseren. Pandora wordt bewoond door de Na'vi, buitenaards wezens die ver zijn ontwikkeld in vergelijking met de aardse bevolking. Sully belandt in een vrijheidsstrijd van de Na'vi en besluit naar hen over te lopen en vecht met hen mee.
De film heeft in ene paar weken tijd al 1,3 miljard dollar opgebracht. De productiekosten bedroegen 200 miljoen. In China is de film pas eergisteren gaan draaien, in veel andere landen moet hij nog komen. Regisseur Cameron is dus hard op weg om zijn eigen omzet record, met 1,8 miljard dollar gevestigd met de Titanic, te breken. Velen, zo constateert The Guardian enigszins geschokt, zien de film meerdere keren. Sommigen komen met blauwgeschilderde gezichten naar de bios; dan zien ze er uit als een bewoner van Pandora, die  overigens ook vier oorgaten hebben en een staart. 
Al eerder besteedde Welingelichte Kringen aandacht aan de goudkoorts, maar nu, een week na dat eerste bericht, dienen al nieuwe superlatieven te worden gebruikt.
Ook in Nederland is de film een succes. Dit weekeinde zaten alle voorstellingen nog afgeladen vol.
Ga eens kijken op een van de Fansites:
http://naviblue.com/ en laat je verrassen door het enthousiasme.
Deel twee zal ongetwijfeld volgen: geen producent wordt niet geïnspireerd door 1,3 miljard dollar. En zeker Rupert Murdoch niet.

Bron(nen):   The Guardian  Fansite  Welingelichte Kringen