Top-100 USA-conservatieven

Nu Barack Obama bijna een jaar in functie is, komt de Londense The Daily Telegraph met een top-100 van de Amerikaanse conservatieven die ertoe doen. Vandaag de nummers 100 - 81, de komende 4 dagen volgt de rest van de ranglijst. 
Opvallend is de hoeveelheid landelijke politici - gouverneur zus en senator zo - dikwijls maar matig bekend over de landsgrenzen. Meer faam genieten bepaalde mediamensen, zoals Peggy Noonan (plaats 91), de pittige columnist van The Wall Street Jornal en voormalig speechschrijver van president Reagan. Of Bill O'Reilly (plaats 85), het orakel van Fox News.
Ook memorabel: Liz Cheney (foto) op plaats 95, dochter van Dick, die zich net als pappa ontpopte tot een keiharde critica van Obama's buitenlands beleid. Ze is mede-oprichter van de actieroep 'Keep America Safe.'
Vraag aan de lezers van Welingelichte Kringen: een top-100 van Nederlandse conservatieven is onbegonnen werk, zoveel zijn er niet eens in dit grote land. Maar wie staan er volgens u in de vaderlandse top-10?

Bron(nen):   The Daily Telegraph