De zaak Pitt-Jolie

Filmsterren zijn per definitie onbekende schimmen waarover heel soms iets nieuws wordt verteld en dat is goed. Alleen die reusachtige onbekendheid zorgt ervoor dat een ster ook ster blijft. Dat roddelbladen eindeloos over deze mensen schrijven en hun foto's afdrukken is niet erg - dat raakt allemaal de kern niet. 
Omdat het sterrenpaar Angelina Jolie en Bratt Pitt uit elkaar dreigt te gaan, zet The Daily Telegraph vandaag een aantal zaken op een rijtje en dat doet de krant heel goed; zo weinig mogelijk emoties, zoveel mogelijk feiten. 
Er is geen beroemder echtpaar denkbaar dan Jolie (34) en Pitt (46). Politiek, sport, showbusiness; in alle domeinen zijn andere paren ondergeschikt aan deze 2 mensen. Hoe zoiets berekend wordt? Toen het stel een tweeling kreeg, sloten ze contracten af voor 'de eerste foto's' van de baby's ter waarde van 14 miljoen dollar. Niemand anders kan zo'n hoog bedrag bedingen en zoals u weet: geld liegt nooit. 
Beide acteurs zijn ongekend charmant en succesvol. Die roem hebben ze te danken aan hun filmcarrière, maar ook aan de dingen 'eromheen.' Zo zijn ze bijvoorbeeld bijzonder actief in de charitas. Aardbeving op Haïti? Even snel een miljoen dollar overmaken, is hun eerste reflex (dat iedereen dit onmiddellijk weet, is natuurlijk ook heel modern & transparant).
Jolie is als VN-ambasadeur constant in de weer met zielige mensen en bereisde in deze hoedanigheid meer dan 20 verschillende landen waar het er slecht aan toe gaat. Forbes noemde haar eerder (op haar eentje) de 'world's most powerful celebrity.'
Het paar heeft 6 kinderen, waarvan 3 zijn geadopteerd en dat opnieuw leverde veel goodwill op. Het feit dat Jolie meermalen heeft gezegd dat haar gezin op de eerste plaats komt en dat dat acteergedoe van veel minder belang is, mogen we ook gerust een factor noemen in haar onmetelijke roem.
Een normaal leven is beiden niet gegund. Waar ze naar buiten treden, liggen fotografen klaar en komen joelende mensen op hen af. Echtelijke ruzies (al of niet bestaand) worden breed uitgemeten en The Daily Telegraph staat nog even stil bij de treurige jeugd van Jolie en haar labiele mentale staat.
In Nederland wordt weleens betwijfeld of het leuk is om prins Willem-Alexander en prinses Máxima te zijn. Wie zal het zeggen. Maar in het echte grote universum vormen beide Nederlanders een soort dwergfiguranten als je hun rol afmeet aan het duo Bratt Pitt en Angelina Jolie. 
Het is dat Jolie altijd al 'serious mental problems' had. Anders waren die heus wel gekomen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph