Windows 8: ‘Verbluffend en compleet anders’

Het besturingssysteem Windows 7 is nog maar nauwelijks op de markt maar nu al doen geruchten de ronde over zijn opvolger. Na exotische namen als XP en Vista is Microsoft met zijn benamingen weer terug naar de basis gegaan. Het nieuwe besturingssysteem zal dan ook de weinig originele naam Windows 8 dragen.
Allerlei berichten circuleren over wat dit besturingssysteem allemaal in petto heeft voor de pc gebruiker, maar de meest interessante was een blogpost op de MSDN blog, naar verluidt afkomstig van een Microsoft ontwikkelaar. Wàs inderdaad, want de post is inmiddels door de schrijver teruggetrokken. Het volgende citaatje is te lezen op de Huffington Post: 'Men kan in ieder geval verwachten dat Windows 8 iets compleet anders wordt dan gebuikers normaal gesproken verwachten van Windows. Ik ben verbaasd over het proces dat Steven [Sinofsky, president-directeur van Microsoft's Windowsdivisie, red.] in gang heeft gezet om te luisteren naar ervaringen en wensen van gebruikers. De ideeën die we nu al verzameld hebben zullen de manier waarop mensen over pc's denken voorgoed veranderen. Windows 8 refelecteert de nieuwe toekomst van de PC.'
Dit zegt natuurlijk nog weinig en misschien is het een publiciteitsstunt van Microsoft, maar als we het mogen geloven wordt Windows 8 een ware 'game-changer'. 

Bron(nen):   The Huffington Post